П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Епіфаній: «ідеологія “русского міра” є тим самим, чим є ідеологія нацизму» – її треба заборонити

    Ідеологія “русского міра” є тим самим, чим є ідеологія нацизму, бо вона виправдовує насильство і геноцид. Тому ця ідеологія і її ідеологи мають бути засуджені так само, як засуджений нацизм. Кожен православний християнин має обов’язок засудити цю ідеологію.

    Про це розповів 3 березня митрополит Київський і всієї України Епіфаній, передає Духовний Фронт України з посиланням на пресслужбу ПЦУ.

    “… хочу ще раз звернутися до тих, хто ще досі, на жаль, не зрозумів правди чи не хоче зрозуміти її: ідеологія «русского міра» є тим самим, чим є ідеологія нацизму. Вона виправдовує насильство, вбивство, війну і геноцид, а тому має бути відкинута і засуджена так само, як засуджений нацизм, його ідеологи та його злочини”, – сказав предстоятель Православної Церкви України.

    “Співтворцями та провідниками цієї злочинної ідеології є очільник Московської патріархії Кирил Гундяєв та його поплічники. Він разом з підлеглими не лише всіляко розпалював це вогнище, але і відкрито, від імені Бога та Церкви, брехливими устами благословив катів та вбивць на їхню чорну справу”, – додав митрополит Епіфаній.

    “Засудити ці злочини, засудити порушення законів людських і Божих – не просто право, але моральний обов’язок всякої людини, а особливо – православних християн. Адже йдеться не про обговорення тонкощів канонічного права, богословські суперечники чи історичні дискусії. Йдеться про добро і зло як такі і про власний вибір для кожного: ти з Богом чи з дияволом? Кирил Гундяєв свій вибір на користь справ антихриста вже зробив. Закликаю тих, хто ще досі має його за свого пастиря – відкрийте очі, подивіться на отруйні плоди його вчення, віддаліться від беззаконного, не будьте далі його співучасниками!”, – зауважив архієрей.

    “Вчора ми підносили молитви за спокій всіх, від віку спочилих, а особливо за спокій душ наших загиблих захисників та вбитих росіянами мирних мешканців. Сьогодні, згадуючи жахливі свідчення злочинів у Маріуполі, в Бучі, в Ірпені та інших ще донедавна мирних куточках України, ми знову просимо для загиблих Царства Небесного і блаженного упокоєння в оселях праведників. Амінь”, – підсумував першоєрарх ПЦУ.

    Нагадаємо, митрополит Епіфаній порівняв путіна із антихристом. Також він впевнений, що УПЦ (МП) є останнім форпостом для путіна в Україні.

    Найсвіжіше

    Популярне