Середа, 8 Травня, 2024
Бiльше

    УПЦ (МП) є останнім форпостом для путіна в Україні – Епіфаній

    УПЦ московського патріархату є останнім форпостом для президента рф путіна в Україні. Про це заявив в ефірі національного телемарафону предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній, передає кореспондент Укрінформу.

    «Ми знаємо, що для путіна, для російської федерації церква відіграє дуже важливу роль, церква практично є тим останнім форпостом підтримки путіна в Україні. І тому визнана Православна церква України є перешкодою щодо втілення тих ідей “руского міра” про “єдиний народ”, про так звану “святу русь”, і звичайно, єдина церква в Україні для них є проблемою. І вони робили все від них залежне для того, щоб розділяти православних українців в Україні, але це не вдалося і не вдасться», – сказав Епіфаній.

    Водночас він зазначив, що «російська церква в росії не є церквою як такою, це є певний департамент у справах релігій російської держави».

    «І російська держава в особі путіна її використовує в своїх цілях і не тільки на території росії, а й на території України і Білорусі», – підкреслив митрополит.

    Він додав, що зараз очільники інших помісних православних церков звертаються до очільника РПЦ посприяти припиненню війни, яка точиться в Україні, але з його боку не було жодного слова щодо її припинення, «а навпаки, він благословляє російську армію, щоб нищити невинних українців».

    Предстоятель ПЦУ зауважив, що в церкві не існує трибуналу, але покарання за це неминуче.

    «Найперше, ми повинні розуміти, що якщо людина не отримує тут покарання за свої злочини, на землі, то неодмінно буде суд Божий, і звичайно, що і очільник РПЦ Кіріл (Гундяєв) дістане по заслузі за те, що він бере участь у цій страшній війні щодо знищення українців», – наголосив владика Епіфаній.

    Нагадаємо, вже понад 50 громад УПЦ МП приєдналися до ПЦУ. Також митрополит Епіфаній обговорив з міністром у справах ветеранів взаємодію Церкви з військовослужбовцями.

    Найсвіжіше

    Популярне