Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Окупанти чинять геноцид проти українців, вони продовжують злочини Сталіна- митрополит Епіфаній

    Митрополит Київський і всієї України Епіфаній під час недільної проповіді 3 березня звернув увагу на звірства російських загарбників.

    “Масові вбивства мирного населення – це ознака геноциду. Росіяни прийшли не звільнити українців. Все те, що можна побачити зараз на Київщині, у Маріуполі, в містах і селах Чернігівщини, Сумщини, Харківщини, Донбасу, південної України, засвідчує: російський тиран, народ, який його підтримує та їхнє військо прийшли на нашу землю, щоби «звільнити» Україну від українців”, – сказав митрополит, передає пресслужба ПЦУ.

    “Вони продовжують ту чорну, диявольську справу, яку чинили війська царя Петра, що вирізали і спалили Батурин. Вони роблять те саме, що російсько-більшовицькі банди, які пролили ріки крові під час так званого «червоного терору». Вони – продовжувачі злочинів Сталіна, продовжувачі репресій та Голодомору-геноциду, що були сплановані в тому самому криваво-красному Кремлі для знищення українського народу”, – зауважив предстоятель ПЦУ.

    “Від імені мільйонів наших вірних, від імені нашого стражденного народу, від імені зґвалтованих, закатованих, розстріляних російськими загарбниками, кров яких волає до Неба, ми знову і знову підносимо голос, звертаючись до міжнародного співтовариства: зробіть негайно, невідкладно все, щоби зупинити і покарати тирана та державу, яка стала в його руках знаряддям геноциду українського народу. Ви маєте силу, ви маєте зброю, ви маєте моральний обов’язок зробити це, допомогти українському народу захиститися – і захистити вас! Захистити саму людяність!”, – закликав митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

    Також митрополит Епіфаній назвав ідеологію “русского мір” тим самим, чим є ідеологія нацизму, тому її треба заборонити. Також він порівняв путіна із  антихристом.

    Найсвіжіше

    Популярне