Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    У Московському патріархаті на Буковині заявили, що їх окуповує не Росія, а Православна Церква України

    Новий маразм видали представники УПЦ московського патріархату. Вони продовжують воювати проти незалежної від Москви Церкви – ПЦУ і годувати своїх прихильників брехнею. Замість того, щоб звинувачувати росію і російські війська в окупації і звертати увагу на цю біду, яка прийшла із Москви, проросійський священник УПЦ МП Віктор Земляний назвав ПЦУ “окупантами”. Цю байку підтримала Буковинська єпархія УПЦ МП, яка поширила допис у Фейсбуці.

    Єпархія УПЦ МП взагалі включила фантазію на повну і назвала вірян ПЦУ “прихильниками Путіна”, які “віджимають храм у с. Михальча“.  А поліцію в УПЦ МП назвали “озброєними автоматами людьми”.

    Сьогодні в селі Михальча віряни ПЦУ організували молитву біля храму із синьожовтими прапорами України і це не сподобалось московському патріархату. Вони не придумали нічого краще, як назвати цих людей “окупантами” і “прибічниками Путіна”. Це вже шизофренія.

    Віряни ПЦУ моляться біля храму в Михальчі

    Сам служитель моспатріархату Земляний Віктор перебуває у місті Острог на Рівненщині, але його слова дуже полюбляють цитувати не тільки в Буковинській єпархії УПЦ МП, але і російські пропагандисти на своїх помийках. За його участю відзнято ряд відеосюжетів для російської пропаганди. Надалі слова Земляного слугували для дискредитації України на міжнародній арені, висвітленню недостовірної, неповної та упередженої інформації про релігійну ситуацію в Україні, діяльність органів влади.

    Не виключеного, що і зараз слова Земляного зацитує російський пропагандист Соловйов і розкаже, як бандерівці окуповують “Українську Церкву”, а путін їде їх всіх спасати.

    У 2016 році Земляний давав коментарі для телеканалу «Россия HD» і у програмі «Вести в 20.00». Також він відзнявся у відеофільмі під назвою «Гонение».

    25 січня 2017 року в будинку священника Віктора Земляного було проведено обшук Службою Безпеки України. 

    У 2020 році Земляний висувався нардепом від ОПЗЖ до Рівненської облради 8-го скликання. Але за нього не проголосували.

    А зараз, коли Україна потерпає від російських загарбників, служитель московського патріархату в Україні Віктор Земляний, який допомагав російським пропагандистам і балотувався від “ОПЗЖ” цілком серйозно називає окупантами незалежну від Росії Церкву – ПЦУ. Це вписується в концепцію “русского міра”, де Україна перебуває під окупацією бандерівців, або “нацистів”. В УПЦ МП теж називають окупантами Православну Церкву України, яка має Томос від Вселенського патріархату, а не молиться за “гаспадіна нашего кіріла”. Останній благословляє звірства російської армії в Україні. 9 квітня Чернівецько-Буковинська єпархія УПЦ МП, вже заявляла, що не бачить різниці між діями ПЦУ і окупантів.

    Таким чином в УПЦ МП не вважають окупацією існування в Україні московської церкви, зате переходи громад від московського патріархату до незалежної від країни-окупанта церкви — це на їх думку це “окупація”. Справжні “українці” мають перебувати і молитись в московській церкві разом із катом кірілом, який молиться за їх знищення. В Чернівецькій єпархії УПЦ МП не вважають чимось поганим зберігати єдність із московським кровавим патріархом кірілом і підпорядковуватись росії, яка вбиває і знущається з українського народу.

    Все ці дописи УПЦ МП написані в дусі роспропагани: українці – мародери і агресори, а віряни української церкви (ПЦУ) – окупанти. Натомість московська церква, нібито не несе шкоди Україні. Що далі? В УПЦ МП заявлять, що їхні храми обстрілюють віряни ПЦУ, а не російські окупанти, адже зараз вони не вказують, що їх обстрілюють рашисти.

    Скріншот із висловом Земляного

    Земляний також репостить проповіді іншого сепаратиста із Закарпаття – священника УПЦ МП Дмитра Сидора. Сидор відомий своїм проєктом “русинів на Закарпатті” та відверто сепаратиською діяльністю спрямованою на розділення Закарпаття на частини, або проголошення там чергової “бананової” республіки, на кшталт терористичної “ДНР”. Саме такі ідеї близькі Віктору Земляному, який дуже переживає, щоб його не “окупувала” Православа Церква України.

    Земляний також репостить із проросійського ресурса “Перший козацький” новину про смерть від обстрілів рашистами священника УПЦ МП в Ірпені. В самому дописі жодного осудження рф чи російської армії, як і вказування того, що Ірпінь обстрілювали рашисти. Цинізму немає меж. Навіть коли рашисти вбивають священників УПЦ МП, для них важливіше зберігати “русский мір” і воювати з ПЦУ, а не засуджувати зло. До слова, кілька тижнів тому СБУ затримала ведучого “Першого козацького” Яна Таксюра.

    Також особу отця Віктора неодноразово згадуються у Російських ЗМІ під час висвітлення новин з приводу переходів парафій. Ось декілька таких:

    Нагадаємо, на Буковині жодна церковна громада не вийшла з московського патріархату.

    Раніше митрополит Епіфаній зустрівся з представниками парафій Києва, які підтримали церковну єдність. Також він повідомив, що вже понад 50 громад УПЦ МП приєдналися до ПЦУ.

     

    Найсвіжіше

    Популярне