Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    На Закарпатті викрили сепаратиста: Закликав до відокремлення регіону

    Співробітники Служби безпеки України викрили у Закарпатській області сепаратиста. Чоловік закликав до відокремлення Закарпаття від України.

    За попередніми даними, житель Берегово створив низку акаунтів у соціальних мережах, через які розповсюджував агітаційні заклики до порушення територіальної цілісності України, передає РБК-Україна.

    «Ініційована Службою безпеки України лінгвістична експертиза підтвердила, що в поширюваних текстах містилися заклики до порушення територіальної цілісності України», – повідомили в СБУ.

    На даний момент фігуранту повідомлено про підозру по 1 ч. ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.

    Раніше ми повідомляли, що президент Російської Федерації Владімір Путін та прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан проводять закулісні перемовини щодо використання угорської меншини Закарпаття проти національних інтересів України.

    У середині грудня невідомі розмістили на стіні будинку провокаційний напис: «Закарпаття – це Україна. Ми за вами прийдемо». У погрозах угорцям на Закарпатті було знайдено іноземний слід.

    Нещодавно «Духовний фронт України» писав про арешт владою Чехії «лідерів» підконтрольного Росії крила русинів Василя Джугана та Михайла Тяска. Ми також зазначали, що минулого року президент Чехії Мілош Земан зустрівся з цими самими «лідерами». Та найцікавішою особою із присутніх був священник РПЦвУ Дмитро Сидор. Саме його називають неофіційним лідером русинів Закарпаття і на це є свої підстави.
    Ми можемо сміливо казати, що Дмитро Сидор оскверняє цінності українського народу, ставить під сумнів існування України як держави, української мови, самої української нації, поширює поняття та ідеологію «русского міра».

    Найсвіжіше

    Популярне