П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    У погрозах угорцям на Закарпатті знайдено іноземний слід

    На електронні адреси громадських організацій угорської національної меншини почали масово надходити листи з вимогою терміново покинути територію України. В іншому разі на них чекатиме фізична розправа. За фактами погроз, які отримали громадяни України угорського походження на Закарпатті, поліції Закарпаття розпочала два кримінальні провадження.
    За декілька днів до цього в Інтернеті з’явилося відео, на якому невідома особа у балаклаві та військовій формі погрожувала громадянам України угорського походження фізичною розправою. Поліцейські встановили особу, котра ймовірно причетна до цього злочину, повідомляє пресслужба Нацполіції.
    «Нам достеменно відомо, що це громадянин сусідньої держави. Ми відслідкували, що на території Західної України він перебував виключно в період запису ролика, а в день опублікування відео покинув межі України. І ще цікавий факт, який вдалося встановити поліцейським: вперше провокативне відео, на якому нібито український активіст погрожує представника угорської національної меншини, з’явилося на Ютуб-каналі блогерки із Сербії. А після того, як ролик поширився в Україні, вона його видалила», – заявив голова Національної поліції України Ігор Клименко.
    За його словами, отримані 4 грудня електронні листи та провокативне відео, розміщене декілька днів тому, є ланками одного ланцюжка. І не виключено, що в цій історії є іноземний «слід».
    Нагадаємо, президент Російської Федерації Владімір Путін та прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан проводять закулісні перемовини щодо використання угорської меншини Закарпаття проти національних інтересів України.
     

    Найсвіжіше

    Популярне