Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    На Буковині жодна церковна громада не вийшла з московського патріархату, – ОВА

    Жодна церковна громада Буковини, яка належить до Української православної церкви московського патріархату, не змінила підпорядкування з початку повномасштабного вторгнення росії в Україну.

    Відповідних заяв щодо змін юрисдикційного підпорядкування до Чернівецької ОВА не надходило. Державна реєстрація з цього приводу не проводилася, пише Медіа агентство АСС.

    У ОВА також повідомили, що повідомлень щодо порушень у сфері свободи совісті не фіксувалося та не надходило.

    Як змінити релігійну приналежність

    «Законодавством України гарантована реалізація права громадян України та осіб без громадянства, які офіційно перебувають на території України, на вільну зміну церковно-юрисдикційного підпорядкування. Порядок такого переходу визначений статтею 8 Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації», – інформують у Чернівецькій обласній військовій адміністрації.

    Там зазначили: рішення про зміну підлеглості мають ухвалитись не менш як двома третинами від кількості членів релігійної громади, необхідної для визнання повноважними загальних зборів релігійної громади відповідно до статуту релігійної громади.

    Управління культури Чернівецької ОВА працює у штатному режимі та готове надавати консультації і відповіді на звернення релігійних організацій відповідно до вимог законодавства України.

    Нагадаємо, митрополит Епіфаній зустрівся з представниками парафій Києва, які підтримали церковну єдність. Також він повідомив, що вже понад 50 громад УПЦ МП приєдналися до ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне