Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній зустрівся з представниками парафій Києва, які підтримали церковну єдність

    Блаженнійший митрополит Київський і всієї України Епіфаній 4 квітня 2022 року зустрівся у своїй резиденції з представниками парафій Києва, які прийняли рішення послідувати Томосу та приєднатися до помісної Української Православної Церкви.

    Про це пише пресслужба Київської митрополії Української Православної Церкви (ПЦУ)

    До Його Блаженства завітали директор Київського пологового будиноку №5 Дмитро Говсєєв, заступник директора з економічних питань Володимир Титикало, ректор Національного медичного університету імені О. О. Богомольця Юрій Кучин та депутат Київської обласної ради Роман Титикало.

    У зустрічі також взяли участь протоієрей Богдан Тимошенко та протоієрей Григорій Фоя.

    Гості передали митрополиту Епіфанію звернення з підписами членів парафіяльних громад про долучення до Православної Церкви України та обговорили з Предстоятелем низку питань.

    «Сьогодні Україна захищається на усіх фронтах від російської агресії. Тож потрібно рвати усі кайдани, у тому числі духовні, які зв‘язують з агресором. Практично щодня громади приймають рішення про входження до помісної Української Православної Церкви. Цей процес – неминучий. У нас є беззаперечне канонічне право мати у своїй незалежній державі свою автокефальну Церкву. І це аномалія, як за канонами, так і за приписами Томосу, коли українці продовжують належати до Московського патріархату. До структури, очільники якої благословляють їх убивати», – зокрема сказав Митрополит Епіфаній.

    Найсвіжіше

    Популярне