П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Священник РПЦвУ на Буковині намагався зірвати молитву за Героїв Небесної сотні

    На Буковині у селі Михальча 20 лютого стався прикрий інцидент. Священник московського патріархату Сергій Цуркан намагався зірвати молитву духовенства Православної церкви України за Героїв Небесної Сотні.

    Про це повідомляє місцева жителька Аліна Ткачук у Фейсбук.

    «Сьогодні 20 лютого, трагічна дата для українців. Люди зібрались відслужити панахиду за полеглих Героїв Небесної Сотні, але не тут то було! Неадекватний прислужник московії Сєргєй Цуркан (с. Михальче, Сторожинецький р-н.), сів дупою на стіл з хрестом, де освячують на Йордан воду, на Пасху кошики і намагався зірвати богослужіння. Таки муляє їм Небесна Сотня і не дає спокійно жити, пече і діє як свята вода на нечисту силу. Це ж як потрібно не любити Україну й українське!
    Достатньо поспостерігати за його поведінкою!», – повідомила вона.

    Священник ПЦУ із Буковини Роман Грищук теж прокоментував те що трапилось: «Як же вони біснуються від молитви українською мовою, як їх крутить, коли поминають наших героїв! Якось важко такі речі коментувати. Вони там хоч у Бога вірують, га?
    Та ж прозрійте вже, люди! Ну що ще вони мають зробити, аби вам стало зрозуміло, з ким вам по дорозі??? Не досить того, що вони сидять вам на голові і шиї? Вони і на святиню сядуть і наплюють зверху, бо ви їм це терпите і все-одно їх слухаєте!?!».

    Нагадаємо, село Михальча на Буковині вже більше півтора року є «гарячою точкою» в протистоянні з Московським патріархатом. У вересні 2019 року РПЦвУ звозила до села «тітушок» аби не допустити вірян Православної Церкви України до храму. При цьому «міцні» чолов’яги не боялися вигукувати сепаратистські висловлювання. У листопаді того ж року прихильники Московського патріархату застосували сльозогінний газ проти вірян Православної Церкви України. Хоча прихожани церкви, на зборах 10 лютого 2019 року проголосувала про перехід до ПЦУ і вже мають всі необхідні документи на руках – служити у своєму храмі не можуть.

    Найсвіжіше

    Популярне