Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Патріарх Антіохійський надіслав Вселенському Патріарху побажання якнайшвидшого одужання

    Патріарх Антіохійський і всього Сходу Іоанн X надіслав листа Вселенському Патріарху Варфоломію у якому поцікавився його здоров’ям та побажав якнайшвидшого одужання після виявлення COVID-19.

    Про це повідомляє orthodoxtimes.com

    У листі до патріарха Варфоломія патріарх Іоанн Х побажав Йому благословенного повернення, а також міцного здоров’я та благополуччя.

    У листопаді 2021 року патріарх Антіохійський Іоанн X теж зателефонував до Вселенського патріарха Варфоломія, щоб дізнатись про його здоров’я після хвороби, яка вразила Його під час свого візиту до Америки. 

    Нагадаємо, РПЦ намагається тиснути на Антіохійського патріарха через державний апарат РФ і союзника Путіна президента Сирії Башара Асада. Останній вже відзначився лякалками про «розкол» Антіохійської Церкви і згадав про український сценарій.

    23 грудня російські депутати їздили переконувати Антіохійського патріарха Іоана Х не визнавати ПЦУ і привезли із собою дарунки, але сам патріарх не говорив про розкол в Україні, а обмежився підтримкою РПЦ і російського народу.

    Таким чином попри тиск РПЦ, держапарату РФ і президента Сирії Башара Асада патріарх Антіохійський Іоан Х зберігає братні стосунки із Вселенським патріархом.

    Варто зазначити, що у квітні 2022 року Вселенський патріарх звершуватиме чин мироваріння за участі більшості Православних Помісних Церков і ПЦУ. У цьому чині мають взяти участь і церкви, які ще не визнали ПЦУ, зокрема: Антіохійська, Єрусалимська, Сербська, Болгарська, Польська, Албанська, Чехії та Словаччини Церкви.

    У жовтні 2021 року релігійний експерт Олександр Єфременко припускав, що Москва намагатиметься скликати новий “Амман” і залучити до нього Антіохійського патріарха. Пізніше, стало відомо, що РПЦ не знайшла підтримки у “Аммані 2.0” навіть від Антіохійського Патріархату.

    Найсвіжіше

    Популярне