Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Антіохійський патріарх зв’язався зі Вселенським патріархом і побажав йому міцного здоров’я

    Патріарх Антіохійський Іоанн X зателефонував до Вселенського патріарха Варфоломія, щоб дізнатись про його здоров’я після хвороби, яка вразила Його під час нещодавнього візиту до Америки.

    Про це повідомляє orthodoxtimes.com

    Предстоятель Антіохійської Церкви побажав патріарху Варфоломію міцного здоров’я та привітав з нагоди тридцятиріччя патріаршества. Патріарх Іоан Х також просив патріарха Варфоломія завжди згадувати у своїх молитвах Антіохійську Церкву.

    Вселенський патріарх подякував патріарху Іоанну X за Його любов і спілкування. патріарх Іоан Х розповів Вселенському патріарху про ситуацію в Лівані та Сирії у світлі різних важких криз, які пережили обидві країни. Вселенський патріарх також наголосив на підтримці Вселенським патріархатом Антіохійського патріархату у світлі цих труднощів.

    Варто зазначити, що Антіохійська Православна Церква поки не визнала ПЦУ, адже перебуває під геополітичним впливом Кремля. З усім тим, вона також відмовилась від участі у Амманському зібранні, організованому Моспатріархатом і підтримує дружні зв’язки із Вселенським патріархатом.

    Раніше Синод Антіохійської Церкви закликав до «діалогу заради єдності православ’я». Також РПЦ намагатиметься примирити Єрусалимську і Антіохійську Церкви, щоб залучитись підтримкою останньої.

    Найсвіжіше

    Популярне