Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    Кураєв порадив митрополиту РПЦвУ Луці черпати натхнення для ненависті із атеїстичних книжок

    Богослов РПЦ Андрей Кураєв іронічно висміяв черговий допис митрополита РПЦ в Запоріжжі Луки (Коваленка) в якому останній критикує Вселенського патріарха, проводячи паралелі із фантастичним фільмом «Хроніки Ріддіка».

    «Все ж Його Високопреосвященство (митрополит РПЦвУ Лука, – ред.) не там шукає ресурси для поповнення своєї скарбнички ненависті. Набагато більше хейту він знайде в журналі Войовничий безбожник. Це ж так просто: береш звідти будь-який фейлетон, і замінюєш слово попи на Варфоломій», – іронічно дав пораду Кураєв.

    Він також додав, що Коваленко, може спробувати цитувати Вольтера, який закликав роздушити гадину, і пояснити, що цей друг Катерини Великої мав на увазі тільки Ватикан і Фанар.

    Нагадаємо митрополит РПЦвУ Лука вже кілька років занесений до бази «Миротворця». Раніше Лука заявляв, що знає причини пандемії. На його думку, у всьому винна «всесвітня змова на чолі з Соросом і Ватиканом». Він також є ярим противником автокефалії УПЦ від Москви і навіть виголосив анафему Вселенському патріарху Варфоломію. Також Лука (Коваленко) зневажає подвиг Героїв Небесної сотні і порівнював майданівців із гонителями християн, а себе — з апостолом. Також він перекручує факти російсько-української війни. Наприклад у своїх дописах він звинуватив не РФ, а США в окупації України. Лука лякав вірян моспатріархату Байденом, який нібито спричинить «випробування» для РПЦвУ. Він також заявив, що Бог проти влади, бо влада проти Московського патріархату, які «є патріотами».

    Крім цього, на його думку, земля Російська почала своє буття із Київських круч: «Ми всі один будинок російської святості». Своїм другом Лука (Коваленко) назвав князя Андрія Боголюбського, який пограбував Київ і викрав святині

    Найсвіжіше

    Популярне