Вівторок, 19 Березня, 2024
Бiльше

    Єрарх РПЦ у Запоріжжі лякає вірян Байденом, який спричинить «випробування» для РПЦвУ

    РПЦвУ не перестає вилазити із політики і тепер митрополит МП у Запоріжжі Лука (Коваленко) прогнозує наслідки від ймовірного візиту президента США в Україну.

    «Якщо все ж він (Байден) приїде, то я б оцінив ситуацію в пропорції 60 на 40. 60 відсотків на користь того, що УПЦ  (РПЦвУ, – ред.) треба готуватися до серйозних випробувань. 40 – на користь надії на те, що все ж перемогу здобуде здоровий глузд», – сказав Лука (Ковеленко) в коментраі пропагандистського видання РПЦвУ “Правблог“.

    Він також висловив сумніви, щодо того, що президент США відвідає Україну.

    «… все ж для початку потрібно зрозуміти – відбудеться цей вояж в реальності чи ні. Наприклад, на сайті Білого дому, де була опублікована новина про розмову глав двох держав, не сказано жодного слова про те, що президент США готовий приїхати до Києва. Що ж стосується українського прес-релізу, то там використана формулювання, яка може трактуватися по-різному. І як готовність Байдена прилетіти, і як просто ввічливий коментар, який ні до чого американського лідера не зобов’язує».

    Єрарх РПЦвУ впевнений, що із приїздом Джо Байдена в Україну українська влада провокує «повторення в Україні чорногорського сценарію». Зеленському Коваленко також пригрозив, що він закінчить як і лідер Чорногорії:«повною поразкою» його і команди.

    «Навіщо комусь у високих кабінетах провокувати море людей, які вийдуть на вулицю не за гроші, а за віру? А це в сто раз більше серйозний фактор, ніж боротьба за ідею, в рамках якої її прихильники готові віддати життя за її підсумкову перемогу. Невже Банковій вигідно мати непривабливу картину з точки зору публічної і масової народної реакції на свої дії, та ще й напередодні серпневих заходів, на які планується запросити зарубіжних лідерів? На мою думку, це дуже важливі питання, щоб їх просто проігнорувати», – пригрозив Коваленко.

    Лука заявив, що всі візити Зеленського на Фанар були для того, щоб “догодити США” і тепр після телефонної розмови двох лідерів, немає потреби у розвитку тісних стосунків між Вселенською патріархією та Офісом Президента.

    «Тому глава Фанара за підсумками свого візиту в столицю нашої країни може отримати абсолютно не ті результати, на які він ще зовсім недавно розраховував», – прогнозує Лука (Коваленко).

    Нагадаємо Лука (Коваленко) вже кілька років занесений до бази «Миротворця». Також експерти вважають що він просуває в Україні інтереси донецько-московського олігарха. Раніше Лука виголосив анафему Вселенському патріарху Варфоломію І та порівняв майданівців із гонителями християн, а себе — з апостолом.

    Найсвіжіше

    Популярне