Понеділок, 29 Квітня, 2024
Бiльше

    Скандальний Лука вже кілька років занесений до бази «Миротворця»

    Скандальновідомий єрарх РПЦ в Запоріжжі Лука (Коваленко) вже кілька років внесений в базу центру «Миротворець».

    Єрарха РПЦвУ звинувачують в «маніпулюванні суспільно-значущою інформацією, розпалюванні міжнаціональної та міжконфесійної ворожнечі». Також Коваленко потрапив у базу, бо є «противником незалежності українського православ’я від підконтрольної Росії (країна-агресор) РПЦ».

    Служитель моспатріархату потрапив у базу центру Миротворець в червні 2018 року.  У жовтні того ж року він розповідав, що рішення Вселенського патріархату надати Томос ПЦУ «схоже на видачу трупу довідки про те, що він живий».

    Нагадаємо, 21 березня 2021 року клірики РПЦ в Запоріжжі виголосили анафему на Предстоятеля ПЦУ митрополита Епіфанія, а також на почесного патріарха Філарета.  Цим самим, вони показали свою неграмотність в богослів’ї і наклали анафему на себе.

    Сам Лука на думку експерта просуває в Україні інтереси донецько-московського олігарха. Він впевнений, що причина пандемії, – це «всесвітня змова на чолі з Соросом і Ватиканом». У кінці 2020 року Лука виголосив анафему Вселенському патріарху Варфоломію. Також він порівняв майданівців із гонителями християн, а себе — з апостолом. Нещодавно він поскаржився Зеленському, що священників Моспатріархату не допускають до духовного окормлення військовослужбовців ЗСУ.

    Найсвіжіше

    Популярне