Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    В окупованому Криму священник РПЦвУ привітав російських окупантів із «Днем водолаза»

    Щороку 5 травня в Росії відзначається День водолаза. Цей день був включений до реєстру пам’ятних дат і свят Російської Федерації за указом Президента Російської Федерації Владіміра Путіна в 2002 році.

    Про це гордо звітує на своєму сайті Севастопольське благочиння РПЦвУ.

    5 травня 2021 року на плацу навчального батальйону підготовки водолазних спеціалістів Чорноморського флоту 907-го об’єднаного навчального центру ВМФ Російської Федерації відбулося шикування особового складу батальйону російських окупантів, а також водолазів МНС РФ. У «святковому заході» взяли участь духовенство РПЦвУ та російські військові окупанти, зокрема командування ВМФ РФ.

    Клірик РПЦвУ, помічник благочинного Севастопольського церковного округу протоєрей Стефан Сломчинский, що опікує школу водолазами ВМФ РФ, привітав російських окупантів «із знаменною датою, побажав міцного здоров’я, вивчати свою справу і сумлінно нести свою службу на благо» Російської Федерації, яку він назвав “батьківщиною”.

    Фото: Севастопольське благочиння РПЦвУ.

    Це вже не перший і далеко не останній випадок злочинної діяльності «окупантів в рясах», які брали участь в захопленні Криму «зеленими чоловічками». Після окупації ЗС РФ Кримського півострову, служителі «УПЦ МП» надають всебічну підтримку терористам.

    Так ми повідомляли, що у Криму священник так званої «УПЦ МП» благословив військових ЗС РФ на «захист батьківщини».  Також священник «УПЦ МП» благословив війська РФ «на ратне служіння».  Служителі цієї церкви благословляли зброю окупаційних військ РФ, а також «виганяти чужинців, які посягають на РФ». 

    У кінці серпня 2020 року священники «УПЦ МП» благословили на бойові завдання російських моряків. У лютому 2021 року єпископ РПЦвУ Калінік (Чернишов), якого висвятив Онуфрій в Ніжині, благословив хоругву на бойовий крейсер ВМФ РФ “Грайворон”.

    Раніше ми вже писали, що в Криму «не гнана» РПЦвУ встигла привітати моряків ВМФ Росії, поки в Україні відбувались антиурядові мітинги для втілення «чорногорського сценарію». Водночас 18 березня 2021 року так звана «УПЦ» (РПЦвУ) взяла учать у святкуванні «воссоединения Крыма с Россией». Також у Євпаторії РПЦвУ освятила ікони «покровителів російського воїнства».

    Кримська окупаційна адміністрація привітала митрополита РПЦвУ Лазаря і подякувала йому за співпрацю з окупантами. Також кримська єпархія РЦПвУ закликала до участі у «Всеросійському народному соборі», щоб привернути увагу до «російських цінностей».

    Найсвіжіше

    Популярне