Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Єрарх РПЦвУ вимагає вибачень від Вселенського патріарха за побиття в Задубрівці

    Митрополит РПЦвУ в Запоріжжі Лука (Коваленко) емоційно підтримав фейк ФСБ РФ із побиттям чоловіка у Задубрівці нібито прихожанами ПЦУ. Опублікувавши фото побитого вірянина РПЦвУ, Лука (Коваленко) закликав патріарха Варфоломія просити вибачення і пригрозив йому прокляттям від Бога.

    Про це він написав у своєму Телеграм-каналі. Жодних доказів своєї правоти у причетності до побиття вірян ПЦУ Лука звісно ж не навів. Зате емоційна складова не підвила його читачів.

    «Я звертаюся до Варфоломія особисто…Ваші духовні чада по Вашому благословенню і під Вашим чуйним керівництвом сіють кров і сльози в Україні. Вони не просто б’ють, вони намагаються вже вбивати тих людей, які залишаються вірними чадами нашої Матері-Церкви», – йдеться у пості Луки.

    Він також висловив впевненість, що Вселенський патріарх отримає від Бога прокляття: «Я не пророк, але впевнений, що не прощення Ви отримаєте від Бога, а прокляття».

    Цим Лука не обмежився. Для повної слізливості своєї розповіді і для емоційної складової в своїй пропаганді, служитель РПЦвУ запросив патріарха Варфоломія в Задубрівку, що вибачитись перед вірянином московської церкви.

    «Приїжджайте, «Ваша святість», в Задубрівку і для початку попросіть вибачення у Василя Григоровича, якого Ви намагалися сьогодні вбити. Не важливо, що це робили не Ваші руки, а руки Ваших слуг», – обурився Коваленко.

    Крім того, Коваленко у своєму арсеналі історій може показати «покалічених людей, осквернені храми, зганьблені святині, зламані долі, заляканих дітей».

    Що цікаво, свій пост Коваленко писав за день, коли віряни відзначають Прощену неділю. Наступного дня – 14 березня – в православних церквах заведено просити одне одного прощення. Проте, на думку Луки, який схоже вже може бачити людські серця, Вселенський патріарх в церкві здійснить «лицемірну виставу» і «прощення від Бога не отримає», поки його не пробачать вірні моспатріархату і побитий нібито вірянами ПЦУ літній чоловік.

    Сам Лука, замість того, щоб вибачитись за свої бездоказові звинувачення у причетності ПЦУ до побиття і попередні наклепи на Вселенського патріарха, ще більше почав їх осуджувати. Нагадаємо, раніше Лука назвав причиною пандемії «всесвітню змову на чолі з Соросом і Ватиканом». Також він виголосив анафему Вселенському патріарху Варфоломію.

    Нагадаємо, 13 березня в Задубрівці побили вірянина РПЦвУ Василя Хающіка. У поліції заявили, що конфлікт виник на побутовому ґрунті, а не через релігійну приналежність. Тим не менше у РПЦвУ запустили фейк про побиття їх вірянина «прихильниками ПЦУ» на Буковині. Цю дезінформацію почали розганяти посіпаки російських спецслужб ФСБ РФ.

    На думку експерта Олександра Коваленка, цей інцидент був потрібен для того, щоб підігріти протестні настрої серед вірних московського патріархату і тим самим полегшити їх збір на так званий «хресний хід», а на ділі антиурядовий мітинг. Всі протестні акції відбудуться із «благословення» Онуфрія. Віряни моспатріархату, за задумом організаторів, будуть протестувати проти візиту патріарха Варфоломія, закону про колабораціонізм і закону про перейменування так зв. «УПЦ» в РПЦвУ.

    Найсвіжіше

    Популярне