П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Фейк про побиття вірянина РПЦвУ розганяють посіпаки російських спецслужб

    Фейк від РПЦвУ про нібито побиття їх прихожанина “прихильниками” ПЦУ підтримали інформаційні майданчики, афілійовані ГУ ГШ ЗС РФ (ГРУ). Зокрема, Telegram-канали, які входять в пул ГРУшних майданчиків.

    Про це повідомляє експерт Олександр Коваленко.

    Він зазначає, що дестабілізацію Чорногорії за допомогою Сербської православної церкви курирували, в тому числі, агенти ГУ ГШ ЗС РФ. Про що Коваленко писав у своєму матеріалі “РПЦвУ спробує в Україні реалізувати “чорногорський сценарій” хаотизації суспільства”.

    “Фактично, ми можемо бачити позбавлений будь-якої імпровізації та винахідливості класичне вкидання – фейк, здійснений через ресурси РПЦвУ і який зараз розганяється по мережі гібридними майданчиками ГРУ. Такий примітивний і одноманітний підхід, який неодноразово використовувався російською пропагандою в своїх реваншистських цілях, лише підтверджує, що нинішня інформаційна хвиля має чіткий слід російських спецслужб діючих синхронно і тандемно з РПЦвУ”, – зазначив експерт.

    Нагадаємо, Російська православна Церква в Україні знову вдалась до розповсюджування фейків з метою очорнення Православної церкви України і створення картинки «гонінь». Цього разу в селі Задубрівка Чернівецької області, де більшість проголосувала за перехід до ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне