Четвер, 16 Травня, 2024
Бiльше

    Митрополит УПЦ (МП) Логін назвав активістку Вікторію Кохановську “святою”

    Днями в соціальних мережах з’явилось відео, на якому митрополит УПЦ (МП) Лонгін (Жар), під час своєї проповіді оголосив “святою” Вікторію Кохановську з Хмельниччини – скандально відому блогерку, прихильницю московського патріархату та поділу України, яку СБУ звинувачувало у виправданні російської агресії.

    Про це повідомляє podillyanews.com

    Митрополит Лонгин є архієреєм УПЦ (МП) з титулом «митрополит Банченський». З 2008 року обіймав посаду намісника Вознесенського Банченського чоловічого монастиря, з якого його було звільнено 25 вересня 2023 року рішенням Священного Синоду УПЦ.

    Вікторія Кохановська – організаторка мітингів на підтримку УПЦ (МП). Саме їй загрожує до 5 років в’язниці за виправдовування агресії РФ. За даними СБУ, факти підривної діяльності фігурантки на користь країни-агресора підтверджені лінгвістичною експертизою. Підозрювана поширювала відповідні публікації у соцмережах. Також вона була координаторкою акцій на підтримку УПЦ (МП) біля Києво-Печерської Лаври.

    Раніше відео із єрархом УПЦ (МП) Лонгіном поширювала російська пропаганда. Також священник УПЦ (МП) Ростислав Хрупчик виступив із критикою активістки Вікторії Кохановської, яку він звинувачував у поширенні брехливої інформації про Церкву.

    Що було раніше?

    У квітні Кохановську забрали на допит до СБУ, як свідка. Саме Кохановська грозилась «хресними ходами» через виселення з Лаври і розповідала про розподіл України на частини.

    «Влади в Україні не буде….Якщо ви хочете знати, що буде наступне, то я вам вже скажу. Буковина відійде від Румунської церкви православної, Закарпаття відійде до Угорщини, а до Польщі відійде Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ та Одеса», — говорила Вікторія Кохановська.

    У кінці 2022 року священник Православної Церкви України Анатолій Слинько звернув увагу на публікацію брехні Кохановською щодо храму ПЦУ. Вона заявила, що ПЦУ продає храм. Також вона називала “провокацією ПЦУ” співи про “дзвін над Росією” в Лаврі.

    Кохановська також курирувала в Києві мітинги жінок проти ПЦУ. Крім того, вона організувала 12 автобусів з людьми «групи підтримки» до Рожища, серед яких були навіть новонароджені, щоб блокувати мирний перехід парафії до ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне