Вівторок, 16 Квітня, 2024
Бiльше

    Активістка УПЦ МП організувала в Києві мітинг жінок проти ПЦУ

    У Києві перед Військовою обласною адміністрацією Київської області відбувся мітинг проти ПЦУ за участі жіночок-вірянок УПЦ МП. Мітинг організувала активістка УПЦ МП Вікторія Кохановська, яка є головою організації «Жіноча Сила України». Вона повідомила про це у Facebook.

    Жіночки-віряни УПЦ МП вимагали, щоб переходи до ПЦУ припинились. Об’єднання в визнану вселенським православ’ям Церкву в УПЦ МП називають «захопленням». Всі ці вимоги були перемішані із молитвою церковнослов’янською мовою, щоб було легше організувати вірян на мітинг.

    Варто зазначити, що приєднання до ПЦУ регламентує закон, згідно з яким парафія може змінити приналежність більшістю голосів. Яким чином Кохановська буде оскаржувати протоколи зборів, вона не уточнила. Ще цікавіше стає, коли перехід до ПЦУ підтримали священники УПЦ МП. Невідомо що буде робити Кохановська із таким «захопленням», адже виходить, що священник сам в себе вкрав храм, як про це раніше переконували пропагандисти УПЦ МП щодо храму в Зазим’ї.

    На акцію прийшло проти переходів до ПЦУ прийшло близько 40 жіночок-вірянок УПЦ МП. Мітинг відбувся попри воєнний стан і заборону на масові зібрання та акції.

    «У Київській ОВА сидять люди, які одним підписом можуть відібрати та “перевести” наші храми, в які ми вкладали роки праць, молитов та самі свої душі. Ми не можемо мовчати, не можемо дозволити цьому злу тривати», – написала активістка УПЦ МП Вікторія Кохановська. Вочевидь, Коханівська не розуміє, що після повномасштабного вторгнення рф в Україну віряни УПЦ МП не хочуть перебувати в структурі Російської Церкви і більшістю голосів приймають рішення про перехід до ПЦУ.

    На щастя із 2019 року в Україні є визнана Церквою-Матір’ю ПЦУ, яка має Томос про автокефалію. Вже близько 600 парафій після 24 лютого 2022 року приєднались до ПЦУ. Духовний Фронт України веде інтерактивну карту переходів. На ній видно, що більшість приєднань – це Захід України.

    Нагадаємо, 7 жовтня Духовний Фрон України повідомляв, що активістка УПЦ МП збирає під Київською ОДА людей, щоб зупинити переходи до ПЦУ. Єднання українців в незалежній від московського патріархату Церкві – ПЦУ, сильно непокоїть верхівку УПЦ МП і Кремль.

    Що було раніше?

    19 червня на Хмельниччині, де процес об’єднання навколо Православної Церкви України набрав найбільших обертів, священники УПЦ МП, які не забажали підтримати громади у рішенні приєднатись до ПЦУ, прийшли пікетувати «молитвою» Хмельницьку ОДА. Очевидно що вони залишились без парафій і тому були змушені поневірятись під стінами обласної держадміністрації. Про мітинг повідомляла сумнозвісна Вікторія Кохановська.

    Вона також організувала до Волині поїздку 12 автобусів із мамами та маленькими дітьми, щоб заблокувати перехід ПЦУ в Рожищі. Крім цього, Кохановська також погрожувала поліцейському, якщо той не буде підтримувати УПЦ МП.

    Найсвіжіше

    Популярне