Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Активістка УПЦ МП збирає під Київською ОДА людей, щоб зупинити переходи до ПЦУ

    Єднання українців в незалежній від московського патріархату Церкві – ПЦУ, сильно непокоїть верхівку УПЦ МП. Саме тому вони доручили різного роду активістам займатись розпаленням міжконфесійної ворожнечі та блокуванням переходів до ПЦУ. Якщо проект «Миряни» вже майже ніде не згадується, то тепер у всіх пропагандистських каналах УПЦ МП йде мова про Вікторію Кохановську.

    Кохановська заявила, що 9 жовтня під Київською ОДА пройде «загальне богослужіння» вірян УПЦ МП Київської області проти приєднання парафій до ПЦУ, передає наближений до УПЦ МП ресурс Расколам.нет 

    «22 пакети сфальсифікованих документів чекають на свій розгляд», переконує активістка УПЦ МП.

    Як це буває в УПЦ МП, свої протести вони змішали разом із молитвою, щоб легше було заманювати вірян на свої демонстрації.

    Варто зазначити, що приєднання до ПЦУ регламентує закон, згідно з яким парафія може змінити приналежність більшістю голосів. Яким чином Кохановська буде оскаржувати протоколи зборів, вона не уточнила. Ще цікавіше стає, коли перехід до ПЦУ підтримали священники УПЦ МП. Невідомо що буде робити Кохановська із таким «захопленням», адже виходить, що священник сам в себе вкрав храм, як про це раніше переконували пропагандисти УПЦ МП щодо храму в Зазим’ї.

    Активістка УПЦ МП Кохановська не розуміє, що повномасштабне вторгнення спровокувало відтік парафіян із УПЦ МП, а ті що залишились хочуть змінити підпорядкування із Московського патріархату на Українську Церкву. На щастя із 2019 року в Україні є визнана Церквою-Матір’ю ПЦУ, яка має Томос про автокефалію. В Україні близько 600 парафій після 24 лютого 2022 року приєднались до ПЦУ. Духовний Фронт України веде інтерактивну карту переходів. На ній видно, що більшість приєднань – це Захід України.

    Що було раніше?

    19 червня на Хмельниччині, де процес об’єднання навколо Православної Церкви України набрав найбільших обертів, священники УПЦ МП, які не забажали підтримати громади у рішенні приєднатись до ПЦУ, прийшли пікетувати «молитвою» Хмельницьку ОДА. Очевидно що вони залишились без парафій і тому були змушені поневірятись під стінами обласної держадміністрації. Про мітинг повідомляла сумнозвісна Вікторія Кохановська.

    Вона також організувала до Волині поїздку 12 автобусів із мамами та маленькими дітьми, щоб заблокувати перехід ПЦУ в Рожищі. Крім цього, Кохановська також погрожувала поліцейському, якщо той не буде підтримувати УПЦ МП.

    Найсвіжіше

    Популярне