Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Активістка УПЦ МП організувала до Рожища 12 автобусів, щоб заблокувати перехід ПЦУ в Рожищі

    Активістка УПЦ МП Кохановська Вікторія Святославівна організувала 12 автобусів з людьми «групи підтримки» до Рожища, серед яких були навіть новонароджені. Все для того, аби громада Свято-Михайлівського храму в Рожищі, яка кілька днів тому проголосувала за приєднання до ПЦУ, не змогла потрапити в храм.

    Про це пише Віра Шварцкоп у Фейсбуці.

    «Релігійні каруселі, матюки, наклепи, шантаж правоохоронців!.. Ось справжнє обличчя противників Православної церкви України. Мені в розпорядження потрапило перехоплення розмови Вікторії Кохановської, яка позиціонує себе правозахисницею православ’я. Дівчина мешкає в Кам’янці-Подільському Хмельницької області, але останнім часом проявляє неабияке зацікавлення життям рожищенської громади і долею Свято-Михайлівського храму. Кохановська Вікторія 22 травня, у день, коли громада приймала історичне рішення про приналежність до ПЦУ, організовувала супротив волевиявленню», – зазначила пані Віра.

    Також Вікторія Кохановська вимагала в поліції відкрити кримінальну справу на Рожищенського міського голову Вячеслава Поліщука і погрожувала поліцейському.

    «Я хочу щоб ви просто взнали прізвище Кохановська Вікторія. І якщо я до вас приїду на вашу територію ми з вами, якщо буде нівелювання, якщо ви покажете принциповість дотримання, що ви дійсно з народом, тоді я вам подякую особисто при зустрічі. Якщо по даному храмі в мене виникне питання і я все ж таки відкрию кримінальну справу за порушення їхніх прав, тоді я зустрінуся в інших умовах. Домовились?», – сказала Кохановська.

    Нижче опублікована стенограма розмови та аудіо розмови активістка УПЦ МП Вікторія Кохановська зі співробітником поліції та вірянки УПЦ МП. На ньому чутно, як Кохановська вживає нецензурну лайку, хоча раніше в коментарях, вона запевняла, що “матюкатись може лише людина, яка не вірить в Бога”.

    Вікторія: Моє прізвище – Кохановська Вікторія Святославівна. Я з Хмельницької області. До Свято-Михайлівського храму буде їхати 12 автобусів прихожан. Через те, що у вас там на Волині таке коїться. По-перше, нівелювання права, порушення конституційного права. Там повно храмів захоплюється.

    Співробітник поліції: Які?

    Вікторія: Дайте я закінчу. Ну, чого ж ви такі швидкі? У вас напевне 5 дітей
    Співробітник поліції: Троє

    Вікторія: Бачте. Я ж через телефон бачу, що ви такий швидкоручний.

    Співробітник поліції: Якби я був швидкоручний, то ні одного б не було.

    Вікторія: Ха, можливо й так. Дивіться. Мають завтра заходи відбуватися. Ви знаєте, що є війна в країні. Що є положення частини 8, що заборонено проведення мирних зборів, мітингів.

    Співробітник поліції: То навіщо ви везете 5 автобусів

    Вікторія: Шановний, я також не хочу. В мене на Хмельницькій області також дякувати Богу тільки деякі храми. І то тільки ті, де не було правовстановлюючих документів. Ми, знаєте, їх віддали на поталу шакалам. Я говорю відверто, так вже як є. Це релігійна війна і більше нічого я с казати не можу. На даний час міський голова, перевищуючи свої повноваження… Тобто стаття 19 Конституції у нас не зникла, правда? І так само правоохоронні органи мають діяти в межах свої повноважень, правильно? В цей час перед вами сидить жінка, в якої наявні документи. Територія в оренді. Храм знаходиться в релігійної громади приватна власність. Тобто не територіальна громада, а релігійна. На даній території міський голова спеціально, я навіть можу сказати від якої він партії навіть не знаючи його прізвище: або від Порошенка, або «Свобода». В нас зараз ці дві партії підлягають взагалі… Тут зібрані підписи про їхню ліквідацію на національному рівні. Але я до чого веду на даний час він подає на правоохоронні органи, це вже взагалі абсурд, те, що на їхній території буде відбуватися спеціально для захоплення даного храму дані зібрання. Як в даний час має реагувати суспільство, а тим паче релігійні організації а тим паче коли відбувається повне свавілля порушення прав ще під час війни. Ми дійсно збираємось зі всієї області вашої, бо просто це ви навмисне створюєте, бо якби Закон України продиктували хоча би статтю прочитали мерові, який не знає, що в них є договір оренди земельної ділянки, що в них є право власності даного храму, яке не належить територіальній громаді. Територіальній громадя належать ФАПи, лікарні, школи… Ну, ні в якому разі жодної копійки на храм ніхто не виділяв з міського бюджету. І територіальна громада розпоряджатися даним храмом не має права. Є десятка яка представляє інтереси, є прихожани даної церкви і вони тільки вправі вирішувати. А головуючий даних зборів можу бети тільки виключно отець даного храму, який є розпорядником майна. Тому, шановний, ми їдемо тільки туди, щоб прочитати вам конституційні права в першу чергу статті 35, Кримінальний кодекс стаття 161, стаття 162, стаття 181 і я можу так пів кодекса прочитати.

    Співробітник поліції: А у вас, напевне, троє дітей?

    Вікторія: В мене? Ви не повірите – в мене вже пів України. Я просто до чого веду. Кримінальні справи оформляються, я знаю дуже важко, але ви зараз мені протокольно оформляєте дану заяву, правильно з дотриманням 385 статті КПК. Вам жінка заявляє, зараз сидить перед вами, що відбувається повне порушення всіх норм Конституції і права власності релігійної громади. Ви даєте цей протокол і я справу передаю в суд. Якщо по 214 статті Кримінально-процесуального кодексу ви не внесете відомості до ЄРДР. Як вам така ідея? А далі за не створення, коли вона вас попереджала про дану ситуацію і все ж таки ці збори відбудуться у неї на території і виникне сутичка тому що приїдуть прихожани їх підтримати, їдуть отці даної релігійної організації. Я просто прошу витримку оцю до 27 числа. До 27 числа це питання має вирішитися на рівні держави в Києві. На даний момент в нас добровільно ніхто віддавати свого майна не буде. А якщо міський голова перевищує свої повноваження і він одурманений цим хайпом патріотизму то він має в першу чергу дотримуватись Закону України Про військовий стан, а він його вже порушив. То в нас правоохоронні органи з державою, громадянами України, чи у нас правоохоронні органи з політичними партіями???
    Співробітник поліції: Я можу відповісти? В нас правоохоронні органи ВИКЛЮЧНО з народом. Виключно з народом. І народ вправі приймати рішення. Я вас почув. Зараз викликаю слідчого….

    Вікторія: Скажіть будь ласка: рішення про що?

    Співробітник поліції: Я вас почув, я вас почув…

    Вікторія: Я вас не почула. Рішення про що? Приймати рішення про привласнення приватної власності, яка належить релігійній громаді?

    Співробітник поліції: Я вам відповів

    Вікторія: Громадяни України, верховенство права і конституційні дотримання права. Бо як я завтра приїду до вас, ризикуючи своїм життям, але про моє життя можете вбити в систему може повідомити вас ваша жінка, ну там прихожанка яка прийшла, дочка священника. Я хочу щоб ви просто взнали прізвище Кохановська Вікторія. І якщо я до вас приїду на вашу територію ми з вами, якщо буде нівелювання, якщо ви покажете принциповість дотримання, що ви дійсно з народом, тоді я вам подякую особисто при зустрічі. Якщо по даному храмі в мене виникне питання і я все ж таки відкрию кримінальну справу за порушення їхніх прав, тоді я зустрінуся в інших умовах. Домовились?

    Буду дуже вдячна. Тому давайте слідчого, або дізнавача і ми належним чином оформим документи і так щоб ви мали 24 години на розгляд і додатково ми напишемо заяву на те, що ми просимо забезпечити належним чином, бо у нас буде їхати 12 автобусів з маленькими дітьми на руках, щоб ви просто непросто їх почули. З новонародженими дітьми

    Співробітник поліції: Це маніпуляція

    Вікторія: Це не маніпуляція, бо їдуть люди, щоб ви виконували свої обов’язки. Це дотримання верховенства права. Це є расова, релігійна чи національна дискримінація. У вас там вказано. І ви її не дотримуєтесь.

    Співробітник поліції: В чому ви мене звинувачуєте?

    Вікторія: Я вас не звинувачую.

    Співробітник поліції: Ви кажете, ви не дотримуєтесь.

    Вікторія: Зараз вам дадуть листочок. Під диктовку я вам продиктую заяву.

    Жінка: Добре. Як дадуть листочка, я запишу

    Вікторія: Отак ви мені маєте з ними говорити. Домовились?

    Жінка: Добре!

    Вікторія: Без талона ви мені нікуди звідти не виходите. Не підписуйте талон до того часу, поки ви мені не сфотографіруєте, не скините, я не подивлюся фабулу. До того часу ви не підписуєте талон. Вони хай мені зараз моляться і хрестяться, щоб я не починала штормити всі служби починаючи з СБУ і закінчуючи 102 і належно не подавати заявки. Вони вже мене почали доставати. Шапочку вони вам мають продиктувати.

    Вони на не чують?

    Жінка: Вони вже на вас дивляться.

    Вікторія: Вже дивляться? Піздец їм вибачте на слові. Шо по Ютубі дивляться, да? Чи по фейсбуці?

    Жінка: Не знаю, десь.

    Вікторія: Ну, вже дивляться і понімають що. Ну, так нормально я їх в чувство поставила, нє?

    Жінка: Да!

    Вікторія: Дивіться, тепер тако. Запам’ятайте одну просту річ. Що б зараз не відбувалося сидите спокійно, спостерігаєте. Ви зараз будете бачите, як працівник поліції може йти впасти, як в нього тече ручка з пасти, як не робить прінтер. Ну, це лихий не дає, поняли? Того щоб зараз не відбувалося, ви не дивуйтесь. Ви віруюча людина. Може бігти собака впасти скавуліти, може в працівника поліції кров з носа піти. Я вам ще раз кажу, щоб там не відбувалося ви сидіть і моліться.

    Жінка: А у вас є ця заява десь надрукована?

    Вікторія: А я з голови завжди всьо. Він зараз буде холодний. Вони просто не знають, кого зачепили.

    Жінка: Мені вчора не сподобалось, коли я розмовляла з мером, він каже: не подобається, то йдіть

    Вікторія: Ви просто відкиньте то. Ви бачили як з ними треба розмовляти? Ви так розмовляли хоча б раз в свому житті?

    Жінка: Коли чоловік помер з свекрухою говорила

    Вікторія: Він розуміє які я статті називаю, він розуміє про що я говорю. Це ви не розумієте, а він розуміє. Якшо я зараз візьмусь за нього, то йому буде, вибачте, піздец, понімаєте? Він зараз пару дзвінків зробить і йому скажуть: Шо вона вже в тебе? І він просто, повірте, я не просто шось вище ставлю, я просто це все знаю.

    Нагадаємо, у Рожищі священники МП проклинали вірян, бо ті не пустили їх до церкви.

    Найсвіжіше

    Популярне