П’ятниця, 24 Травня, 2024
Бiльше

    Людина, яка відробляє гроші, – священник УПЦ (МП) про активістку Кохановську

    Скандал релігійного життя набирає обертів. Священник УПЦ (МП) Ростислав Хрупчик виступив із критикою активістки Вікторії Кохановської, яку він звинувачує у поширенні брехливої інформації про Церкву.

    У дописі, який був розміщений священиком Ростиславом соціальній мережі Фейсбук, заявляється, що Вікторія Кохановська намагалася дискредитувати УПЦ (МП) та її священників. У своєму дописі священник приводить приклад конкретного інциденту, коли Кохановська висунула неправдиві обвинувачення про те, що деякі священники УПЦ (МП), що прийшли на зустріч з Онуфрієм були в забороні, а інша частина була з ПЦУ.

    “Ця брехня вже поширювалася промосковськими пабліками, і саме звідти вона це взяла”, – наголосив священник Ростислав, стверджуючи, що Кохановська довіряє промосковським джерелам більше, ніж об’єктивним і достовірним джерелам.

    Зазначається, що усі священники, які були присутні на зустрічі у митрополії УПЦ МП, є діючими священниками, і ніхто з них не має заборон у служінні. А щодо священників ПЦУ, то їх там не було.

    “Я багато разів чув від знаючих людей, що вона (Вікторія Кохановська) ніяка не поборниця УПЦ, а людина, яка артистично відробляє гроші”, – переконує священник УПЦ (МП).

    Кохановська відома своєю активною діяльністю з протидії переходів до ПЦУ. Після подій із розривом оренди Лаври із УПЦ (МП), Кохановська з’являлась під стінами Київського монастиря, де “втрачала свідомість”. У червні стало відомо, що «адвокатці» УПЦ (МП) Кохановській продовжили домашній арешт на 2 місяці. Вона була затримана за хуліганство.

    Що було раніше?

    У квітні Кохановську забрали на допит до СБУ, як свідка. Саме Кохановська грозилась «хресними ходами» через виселення з Лаври і розповідала про розподіл України на частини.

    «Влади в Україні не буде….Якщо ви хочете знати, що буде наступне, то я вам вже скажу. Буковина відійде від Румунської церкви православної, Закарпаття відійде до Угорщини, а до Польщі відійде Львів, Тернопіль, Івано-Франківськ та Одеса», — говорила Вікторія Кохановська.

    У кінці 2022 року священник Православної Церкви України Анатолій Слинько звернув увагу на публікацію брехні Кохановською щодо храму ПЦУ. Вона заявила, що ПЦУ продає храм. Також вона називала “провокацією ПЦУ” співи про “дзвін над Росією” в Лаврі.

    Кохановська також курирувала в Києві мітинги жінок проти ПЦУ. Крім того, вона організувала 12 автобусів з людьми «групи підтримки» до Рожища, серед яких були навіть новонароджені, щоб блокувати мирний перехід парафії до ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне