Понеділок, 13 Травня, 2024
Бiльше

    Відео із єрархом УПЦ (МП) Лонгіном поширює російська пропаганда

    Митрополит УПЦ (МП) в Банченах Лонгін (Жар) став хорошим актором для російської пропаганди. Так, 9 листопада до Вознесенського Банченського монастиря УПЦ МП, що на Буковині навідалися нацгвардійці, які проводили безпекові заходи.

    УПЦ (МП) опублікувала відео, де митрополит Лонгін вигукував до військових: “Давайтє, стреляйтє, убівайтє меня!”.

    Російські пропагандисти вже використали уривок із цього відео, де Лонгін обнімає дівчину, яка плаче під стінами монастиря.

    Військові мовчки спостерігали за цим дійством, а архиєрей УПЦ МП емоційно продовжував: “Мої дєті умірают на перєдавой, а ви меня хотітє тут убівать?! У меня десять синовєй на передавой. Давайте приказ, всех за адін раз. Убівайтеє всех!”.

    Митрополит Лонгін по суті демонізує українських захисників, маніпулюючи словами, завуальовано каже, що ЗСУ можуть вбивати мирних жителів. Звісно, що цей єрарх нібито не “розуміє”, чому саме силовики перевіряють об’єкти УПЦ (МП) і чому в цій релігійній організації так багато проросійських елементів і агентів.

    Зазначимо, що за даними СБУ, 68 кліриків УПЦ (МП), з них 14 митрополитів, притягнуто до кримінальної відповідальності. Така сумна статистика змушує правоохоронців проводити безпекові заходи по всім об’єктам де є УПЦ (МП). Втім митрополит Лонгін обурюється і заявляє, що їх прийшли “убівать”.

    Найсвіжіше

    Популярне