П’ятниця, 10 Травня, 2024
Бiльше

    Лідер проросійського крила УПЦ (МП) Паканич подякував нардепам, які не голосували за заборону

    Лідер проросійського крила в УПЦ (в єдності з МП), керуючий справами УПЦ (МП) митрополит в Борисполі Антоній (Паканич) подякував народним депутатам, які 19 жовтня 2023 року не голосували за урядовий законопроект №8371, який був розроблений з метою унеможливлення діяльності в Україні релігійних організацій, керівний центр (управління) яких знаходиться за межами України в державі, яка здійснює збройну агресію проти України.

    Паканич намагається перемістити безпекове питання в площину віри. Як зазначив Антоній, заборона Церкви, що має центр в країні агресорці, це не політичне питання, а цілеспрямована боротьба з Богом і Церквою, інформує ресурс “Православная жизнь”.

    «Тому хочеться, перш за все, подякувати тим депутатам, які це зрозуміли…Низький вам уклін за вашу мужність!» – сказав митрополит Паканич, додавши, що раніше Церква неодноразово переживала «гоніння» і, як правило, Вона «завжди стає сильнішою, аніж була до переслідувань».

    Митрополит Антоній очевидно не визнає результатів експертизи ДЕСС, яка довела, що УПЦ (МП) перебуває в єдності з РПЦ навіть після змін статуту УПЦ (МП) в Феофанії.

    «Якщо навіть храми у нас заберуть, будемо молитися на квартирах, у катах, гаражах, землянках і цим будемо єднати наш багатостраждальний український народ у прагненні до Божої Правди, заради мирного життя на рідній землі», – сказав митрополит Антоній.

    Раніше Антоній (Паканич) категорично відповів на звернення священників про скликання Собору УПЦ МП і проголошення самостійності. Він сказав, що такі вимоги духовенства «не узгоджуються з канонічними традиціями».

    Як повідомляв Духовний Фронт України, Верховна Рада 19 жовтня проголосувала у першому читанні за законопроєкт про заборону релігійних організацій, пов’язаних із РФ.

    У грудні 2022 року президент Володимир Зеленський увів у дію рішення РНБО про санкції щодо афілійованих з центрами впливу в Росії релігійних організацій.

    Рішення щодо заборони релігійних організацій, повʼязаних із Російською Федерацією, спрямоване не проти православʼя чи православних, а має на меті припинити вплив на українців Московського патріархату, вважає голова Державної служби України з етнополітики та свободи совісті Віктор Єленський. 

    Проєкт закону №8371, що передбачає заборону релігійних організацій, які пов’язані з країною-агресоркою, передбачає обов’язкову судову процедуру, що має доказати зв’язок релігійної організації з країною-агресоркою.

    Моспатріарх Кіріл закликав вжити заходів і підтримати Українську православну церкву (що в єдності з МП) на тлі планів України ухвалити нове законодавство щодо релігійних організації, з центрами впливу в Москві.

    Найсвіжіше

    Популярне