Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит УПЦ МП у Черкасах нагородив медалями «За вірність» всіх благочинних, що не перейшли в ПЦУ

    В УПЦ МП на Черкащині не бажають об’єднуватись у визнаній Вселенським патріархатом Православній Церкві України. Там продовжують використовувати медальки, задля того, щоб утримувати священників в своїй неканонічній проросійській організації, в якій СБУ знайшла 33 агентів рф і корегувальників вогню.

    27 жовтня 2022 р., після вечірнього богослужіння в Архангело-Михайлівському кафедральному соборі міста Черкаси, митрополит УПЦ МП Феодосій (Снігірьов) подякував духовенству, монахам і мирянам Черкаської єпархії УПЦ МП, які «зберегли міцну і непохитну вірність своїй батьківській вірі» та УПЦ МП.

    Медаль «За вірність» митрополит Феодосій відзначив секретаря єпархії протоєрея Василія Вознюка та єпархіальних благочинних УПЦ МП, які не перейшли до Православної Церкви України, повідомляє офіційний сайт УПЦ МП, інформує Духовний Фронт України.

    У липні 2022 року «Медалі за вірність» Снігірьов вручав духовенству та вірним УПЦ МП в місті Сміла Черкаської області. «Медаль за вірність» московському патріархату мала утримувати духовенство, яке хотіло доєднатись до Православної Церкви України, адже в Смілі до ПЦУ перейшло багато священників. На Смілянщині вже 13 парафій приєднались до ПЦУ. А у самому місті – 5 парафій покинули МП. У вересні митрополит ПЦУ Іоан (Яременко) відвідав собор у Смілі, який разом із священниками приєднався до ПЦУ. Бачачи таку катастрофічну ситуацію митрополит УПЦ МП Феодосій (Снігірьов) не придумав нічого кращого, як вручати медалі «за вірність» тим, хто ще з ним залишився.

    Тоді також був нагороджений архімандрит Василь (Мірошниченко). Останній відзначився скандалом, адже був присланий замість священника, який долучився до ПЦУ. Саме тому Мірошниченко був вигнаний із Покровського Собору м. Сміли вірянами, що приєднались до ПЦУ. Пізніше за такі «гоніння» Мірошниченка нагородив Снігірьов, який охарактеризував це, як «стояння за віру та правду».

    Таким чином УПЦ МП не бажає єдності православ’я в Україні, а нагороджує тих священників і мирян, які продовжуватимуть розколювати суспільство на два табори – промосковську і українську Церкви. В УПЦ МП навідріз відмовляються вірити у волевиявлення вірян, які більшістю голосів обирають приєднання до ПЦУ – визнану канонічну Церкву із Томосом від Вселенського патріархату, а не “грамотою” Московського патріарха Алєксія ІІ, якою хваляться в УПЦ МП.

    Переходи до ПЦУ в УПЦ МП традиційно трактують на свій лад, називаючи їх «рейдерськими захопленнями» і жаліються на ці переходи в ООН. Тези про «захоплення храмів» беруть на озброєння російські пропагандисти, щоб виправдовувати військову агресію росії проти України.

    Нагадаємо, відзнака «За вірність Церкві та мужність» була заснована в УПЦ МП за задумом Феодосія (Снігірьова) у зв’язку із переходом духовенства і парафій до ПЦУ. В УПЦ МП думають, що така нагорода зупинить приєднання парафій і відтік духовенства і вірян від їх структури.

    Раніше митрополит УПЦ МП Феодосій (Снігірьов) називав затриманого СБУ проросійського пропагандиста Яна Таксюра «невинною і чесною людиною». Також він  «покарав» священника, який приєднався до ПЦУ.

    Крім цього 23 червня 2022 року Феодосій (Снігірьов) у Черкасах заклав капсулу у фундамент майбутнього храму зі згадкою про московського патріарха Кіріла. Останній, як відомо, благословляє захоплювати і вбивати українців і називає путіна “борцем з антихристом”.

    Війна стала не поштовхом, а крапкою у питанні існування московського патріархату на Черкащині, зазначали місцеві видання.

    Фотоколаж: ДФУ
    Фото: УПЦ МП

    Найсвіжіше

    Популярне