Вівторок, 19 Березня, 2024
Бiльше

    У Черкасах митрополит УПЦ МП закладає капсулу у фундамент зі згадкою про Кіріла (ФОТО)

    Попри зміни до статуту внесені на Соборі УПЦ МП в Феофанії, які б мали відмежувати їх від Кіріла, на місцях нічого не змінилось. Про це свідчить дільність УПЦ МП на Черкащині.

    23 червня 2022 р. митрополит в Черкасах Феодосій (Снігірьов) урочисто звершив чин освячення закладного каменю в фундамент нового храму при Черкаській православній гімназії. Під закладний камінь було поміщено пам’ятну металеву капсулу, в яку вкладено частинку святих мощів небесного покровителя Черкащини – преподобномученика Макарія, Переяславського і Канівського чудотворця, та грамоту. Про це йдеться на сайті єпархії УПЦ МП в Черкасах.

    Проте, якщо уважно ознайомитись з Благословенною заставною грамотою, яка підписана митрополитом УПЦ МП Феодосієм (опис до церковного відео зроблений російською мовою), то в ній є згадка про патріарха Кіріла, який благословляє російські війська на загарбницьку війну проти України.

    Відповідне фото зникло з офіційних повідомлень щодо вказаної події, але його зберегли уважні журналісти з видання “Прочерк“.  Виходить, що тепер у гімназії навчатимуться, знаючи, що у них є капсула зі згадкою про Кіріла (Гундяєва), який повністю підтримує брехню путінського режиму про захист росіян в Україні та виправдовує російську агресію, від якої постраждало понад 300 дітей та тисячі мирних жителів.

    Нагадаємо, Черкаські депутати проситимуть Верховну Раду і РНБО пришвидшити заборону московської церкви. Також на Черкащині УПЦ МП намагається зупинити переходи до ПЦУ і заснувала нагороду «за стійкість у вірі». Крім цього у Черкасах заборонили діяльність УПЦ московського патріархату.

    Найсвіжіше

    Популярне