Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    На Черкащині УПЦ МП намагається зупинити переходи до ПЦУ і заснувала нагороду «за стійкість у вірі»

    На Черкащині архієрей УПЦ МП Феодосій (Снігірьов) намагається різними способами зупинити бажання більшості українців бути в незалежній від москви Церкві. Для того, щоб заохотити священників не покидати УПЦ МП Снігірьов запровадив спеціальну нагороду «за стійкість у вірі».

    На сайті Черкаської єпархії УПЦ МП заснування нагороди так і пояснюють: «у зв’язку із складними суспільними та міжконфесійними умовами, в яких сьогодні опинилася УПЦ в цілому, та Черкаська єпархія, зокрема, та в зв’язку з необхідністю моральної підтримки вірних священнослужителів і вірян, які продовжують твердо й непохитно захищати свою віру та Церкву в цих умовах, з благословення митрополита Черкаського і Канівського Феодосія в Черкаській єпархії заснували особливу нагороду – відзнака “ЗА ВІРНІСТЬ ЦЕРКВІ ТА МУЖНІСТЬ”. Відзнакою будуть нагороджуватися клірики, ченці, черниці та миряни, які проявили стійкість у вірі та мужність в цей непростий час випробувань».

    Для більшої впевненості Черкаський архієрей УПЦ МП освятив нагороди на мощах святого преподобномученика Макарія, архімандрита Переяславського і Канівського.

    Таким чином УПЦ МП не бажає єдності православ’я в Україні, а буде нагороджувати тих священників і мирян, які продовжуватимуть розколювати суспільство на два табори – промосковську і українську Церкви.

    В УПЦ МП навідріз відмовляються вірити у волевиявлення вірян, які більшістю голосів обирають приєднання до ПЦУ. Такі приєднання в УПЦ МП традиційно називають «захопленнями розкольниками».

    Крім того Черкаська єпархія УПЦ МП планує нагороджувати державних чиновників, які допомагають блокувати переходи парафій і не визнають дійсними парафіяльні збори.

    Раніше митрополит УПЦ МП Феодосій (Снігірьов) називав затриманого СБУ проросійського пропагандиста Яна Таксюра «невинною і чесною людиною».

    Нагадаємо, на Черкащині митрополит РПЦвУ «покарав» священника, який приєднався до ПЦУ. Також Війна стала не поштовхом, а крапкою у питанні існування московського патріархату на Черкащині.

    Фото: УПЦ МП

    Найсвіжіше

    Популярне