Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит УПЦ МП назвав затриманого СБУ проросійського пропагандиста “невинною і чесною людиною”

    Пропагандисти РПЦвУ в черговий раз заступаються за затриманого Службою безпеки України Яна Таксюра, який на проросійських ресурсах поширював ідеї “русского міра” та допомагав російській пропаганді.

    Зокрема пропагандистський ресурс “Перший Козацький” на якому працював Таксюр випустив відеозапис із митрополитом “Черкаським” УПЦ МП Феодосієм (Снігірьовим).

    Митрополит УПЦ МП Феодосій Снігірьов переконує, що затримання проросійського пропагандиста Таксюра, це ніщо інше, як “переслідування свободи слова”. Він навіть звернувся до президента України з проханням звільнити із СІЗО Яна Таксюра.

    З таким відношенням, його особистість, як журналіста, невдовзі може стати перед усім світом показником відношення до свободи слова у нашій країні, – переконує митрополит УПЦ МП. – Якщо він, не витримавши, загине у в’язниці, його смерть ляже незмивною плямою на долі всіх, хто був причетний до цього“.

    Крім того єрарх УПЦ МП заявив, що Таксюр, це “патріот” і ніхто не може повірити, що він злочиниць. Ця ситуація гарно вписується в парадигму мислення УПЦ МП, адже більша частина РПЦвУ і досі не може повірити, що патріарх кіріл (гундяєв) це злочинець, який благословляє російських окупантів, тому нема чому дивуватись словам Феодосія про те, що СБУ затримує “невинних патріотів”, а не пропагандистів русского міра.

    Варто зазначити, що Таксюр має нагороди від УПЦ МП – орден Нестора Літописця і в УПЦ МП вже висловлювали сум з приводу його затримання спецслужбами.

    Ми зазначали, що Таксюр лобіював підпорядкування православ’я в Україні Церкві окупанта та виступав проти незалежної від Москви ПЦУ. Також Таксюр заявляв, що автокефалія ПЦУ має “форму змії” і є “політичним проєктом”, а патріарх Варфоломій не пройшов “тест сатани”.  Він запевняв, що залишатись у підконтрольній Кремлю церкві окупанта – УПЦ МП це нібито є вірність Христу. Варто зазначити, що зараз РПЦ відкрито підтримує і благословляє окупаційні війська – саме підпорядкування російській церкві лобіював ведучий “Першого Козацького” Ян Таксюр.

    Крім цього Таксюр підігрував роспропаганді, говорячи, що в Україні є фашисти. Він підтримував ідеї українофоба Олеся Бузину та виступав проти закриття проросійських пропагандистських каналів “112 Україна” та інших. Попри це митрополит Феодосій підсумовує своє відеозвернення так: “Збережімо життя чесної, інтелігентної та скромної людини. Таких зараз майже вже не залишилося”.

    Духовний Фронт України надіється, що таких дійсно майже не залишилось в Україні і всі понесуть справедливу кару, за російську пропаганду, яка сьогодні виливається в знищення українців і нашої Землі.  Сподіваємось, що СБУ розбереться із кожним любителем Росії чи Російської православної Церкви – Церкви окупанта. Всі пропагандисти РПЦ і противники незалежної від Москви Церкви мають бути затримані, як антиукраїнські агенти впливу.

    Найсвіжіше

    Популярне