Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Після падіння в храмі, Кіріл закликав не сумніватися у правильності російського шляху

    Московський патріарх Кіріл (Гундяєв) після падіння в храмі в Новоросійську, сподівається, що в росіян не з’явиться жодних страхів і почуття невпевненості. Він запевнив у правильності дій путіна і російських загарбників.

    Про це повідомляє сайт Московської патріархії, передає Духовний Фронт України.

    «Дай Бог, щоб наша духовна сила не збідніла, щоб не з’являлося жодних страхів, жодного почуття невпевненості в нашому історичному розвитку. Все, що зараз відбувається, відбувається правильно, хоч і шлях наш нелегкий. Я маю на увазі не тільки те, що всередині, але те, що і на зовнішньому контурі відбувається. І тим більше все це вимагає від нашого народу дуже сильної згуртованості, консолідації всіх сил”, – сказав Кіріл у неділю на зустрічі з представником путіна у Південному федеральному окрузі, губернатором Краснодарського краю, главою Кубанської митрополії та правлячим архієреєм Новоросійської єпархії після освячення Андріївського собору в Геленджику. Саме там Кіріл упав послизнувшись на освяченій воді.

    На думку патріарха Кіріла «на передній план має виходити солідарність всіх росіян  перед лицем реальних загроз».

    Попри численні злочини рашистів і нещодавній обстріл рашистами ТРЦ в Кременчуці Кіріл вважає, що росія через свою «порядність» і «віру» є викликом для значної частини світу.

    Кіріл зазначив, що на Кубані це особливо відчуваєш, і подякував усім кубанцям за збереження віри, патріотизм та вірність Вітчизні.

    Гундяєв постійно підтримує злочини рашистів. На початку травня Кіріл брехав, що росія «ні на кого не нападала». Він заявляв, що російські військові «обрали правильний шлях», і знову підтримав агресію Путіна. Крім цього, після відкриття страшних звірств військових рф в Бучі, Ірпені, Маріуполі та інших містах, Гундяєв назвав «подвигом» службу в армії РФ, а саму РФ «миролюбною». 

    Нагадаємо, після падіння Кіріла в храмі у соцмережах писали, що «впаде і росія». Також у Маріуполі окупанти спалили бібліотеку храму ПЦУ святителя Петра Могили.

    Найсвіжіше

    Популярне