П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    Лагідний шантаж: посол росії запропонував Єрусалимському патріарху «захист» від екстремістів

    Агенти Російської Федерації не відпускають зі свого поля зору Єрусалимського патріарха і практично щомісяця проводять з ним зустрічі, щоб гальмувати процес визнання ПЦУ збоку Єрусалимської Церкви.  

    Російська сторона використовує проблеми з екстремістами в Єрусалимі, щоб пропонуючи «захист» від них, і відповідно добиватись вигідних для рф і РПЦ рішень від Єрусалимського патріархату.

    7 червня посол росії в Ізраїлі Анатолій Вікторов був прийнятий патріархом Єрусалимським  Феофілом III. У зустрічі взяли участь начальник Російської духовної місії в Єрусалимі архімандрит Олександр (Єлісов) та скарбник РДМ єромонах Афанасій (Букін), повідомляє сайт РПЦ.

    Під час бесіди обговорювалась тематика державно-конфесійної взаємодії у контексті зміцнення духовної єдності православних віруючих.

    «Відзначено важливість збереження історично сформованого релігійного статус-кво на території Ізраїлю. Увага також була приділена питанням забезпечення недоторканності православних релігійних об’єктів Святої Землі, у тому числі у світлі претензій організації «Атерет Коханім» на паломницькі будинки, розташовані біля Яффської брами Старого міста Єрусалима, на «паломницькому шляху» до Храму Гробу Господнього. Російською стороною було виражено рішучу підтримку позиції Єрусалимського Патріархату з цієї проблеми», – зазначено на сайті ВЗЦЗ РПЦ.

    Як повідомила пресслужба посольства рф, А. Д. Вікторов наголосив, на постійній відданості російської федерації «захисту християн Близького Сходу».

    На початку червня патріарх Єрусалимський звернувся до представників ЄС через проблеми з екстремістами. У квітні відбувся візит американських сенаторів до Єрусалимського патріархату.

    Гоніння на Єрусалимську Церкву в Єрусалимі

    Беручи до уваги історичне минуле, коли під прикриттям священників діяли агенти КДБ, можна припустити, що служителі «Російської духовної місії» в Єрусалимі виконують не тільки свої прямі обов’язки, але відпрацьовують геополітичні інтереси Кремля.

    Релігійний експерт Олександр Єфременко розповідав про миротворчо-окупаційну діяльність РПЦ в Єрусалимському патріархаті. Також ми пояснювали, навіщо у РПЦ занепокоїлись «небезпекою для християн» в Єрусалимі.

    Нагадаємо, раніше ми вже писали, що РПЦ допомагає Єрусалимському Патріархату будувати церкву. РФ використовує Єрусалимського Патріарха, як інструмент, щоб протидіяти юрисдикції Вселенського патріарха. З цією метою патріарх Феофіл у лютому 2021, ймовірно під тиском Москви, закликав до повторного проведення неканонічної Амманської зустрічі, хоча торішній «Амман» зазнав краху, що визнали навіть російські експерти.

    У середині червня 2021 року посол РФ Вікторов і посланники ФСБ вже зустрічались із Єрусалимським патріархом. Після цього російські експерти знову заговорили за «Амман 2.0». Пізніше аналогічна зустріч відбулась 22 липня 2021 року і 15 вересня 2021 року.

    За словами митрополита Епіфанія визнання ПЦУ розглядається в Єрусалимській Православній Церкві. 29 листопада 2021 року Єрусалимський патріарх відвідав предстоятеля Грецької Церкви, який визнав ПЦУ.

    Найсвіжіше

    Популярне