П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Митрополит Епіфаній назвав Церкви в яких розглядають питання визнання ПЦУ

    Предстоятель Православної Церкви України митрополит Епіфаній назвав Церкви в яких розглядають питання визнання ПЦУ. За його словами, нещодавнє вторгнення РПЦ до Африки може вплинути на визнання іншими помісними церквами Української Церкви.

    «..інші церкви, які зараз аналізують, очікують, вони зважатимуть на ці дії (вторгнення РПЦ в Африку, – ред.), які зараз спрямовані на розділення православ’я…Зараз питання стоїть на порядку денному в Румунській православній церкві, в Болгарській, в Грузинській, в Албанській, Єрусалимській та інших. Вони вичікують. І тому агресивні дії з боку РПЦ посприяють визнанню Томосу української автокефальної церкви. Тому що таке беззаконня не може бути підтримане іншими церквами. Це порушення канонічного порядку буття церкви, яке вже існує більше півтори тисячі років», – підкреслив митрополит Епіфаній у інтерв’ю DW.

    Він додав, що поки складно спрогнозувати час визнання, але з Божою допомогою, протягом наступних років ПЦУ отримає визнання з боку інших помісних православних церков. «Це питання недалекого часу», – зауважив митрополит Епіфаній.

    Нагадаємо, митрополит Епіфаній пояснив що таке бути вдячним. Також предстоятель ПЦУ заявив, що сили, пов’язані з Росією бояться, що більшість парафій доєднаються до ПЦУ і вони втратять свій вплив.

    Найсвіжіше

    Популярне