П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Релігійний експерт розповів про миротворчо-окупаційну діяльність РПЦ в Єрусалимському патріархаті

    Російська православна церква знову оголосила намір стати на захист тих, хто їх про це не просив і, можливо, навіть не потребує захисту від росіян. Висловлюючись з приводу питання збереження християнської присутності на Святій Землі, Моспатіарх Кіріл (Гундяєв) у своєму різдвяному інтерв’ю висловив підтримку Єрусалимському патріарху у зв’язку з діями радикальних юдаїстських угруповань, які намагаються витіснити християнські громади з Єрусалиму. Розвиваючи вказану тему, очільник РПЦ підкреслив, що Російська Церква виступатиме на захист Єрусалимського Патріархату. І саме ці слова мали стати тривожним дзвіночком для Єрусалимського патріархату, оскільки всьому світу добре відомо, чим насправді є допомога Москви.

    Давно ні для кого не таємниця, що прикриваючись «необхідністю захищати» були вчинені найжорстокіші акти агресії. Третій рейх, заявивши про готовність захищати німців, вчинив окупацію Польщі. Путінська Росія, заявивши про готовність захищати російськомовне населення, здійснила окупацію українського Криму та частини східних областей України. За два останніх роки Кремлем, колись незалежна Білорусь, під гаслами захисту від «Заходу» перетворена на ще один автономний округ РФ. Нині триває поглинання Кримлем Казахстану «миротворчими силами ОДКБ».

    РПЦ, яка є невід’ємним елементом путінського режиму, заявивши про необхідність захищати православних вірян Александрійського Патріархату, вчинила акт духовної окупації 102 парафій Африки.

    І ось тепер РПЦ знову заявляє про готовність «стати на захист». Можливо, в Єрусалимі і не відмовилися б від допомоги. Однак Єрусалимський Патріархат не готовий допустити вторгнення РПЦ на власну канонічну територію, про яке так тонко натякнув Моспатріарх Кіріл (Гундяєв).

    А підтвердження тому, що «допомога росіян» це лише красива обгортка окупації можна відшукати, у тому числі, в словах державного секретаря США Ентоні Блінкена, який, спираючись на відомі історичні факти зауважив: «Один з уроків новітньої історії полягає в тому, що як тільки росіяни опинились у вашому домі, іноді дуже важко змусити їх піти».

    Чи готові в Єрусалимському Патріархаті зважитись на такий необдуманий крок і прийняти «допомогу» Російської православної церкви? На це питання відповіді, наразі, немає.

    Автор: релігійний експерт Олександр Єфременко

    Найсвіжіше

    Популярне