Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    Патріарх Єрусалимський звернувся до представників ЄС через проблеми з екстремістами

    1 червня на вечері в готелі “Імперіал” патріарх Єрусалимський Феофіл ІІІ дав новий брифінг щодо проблем християн на Святій Землі. Він розповів делегації представників Європейського Союзу про переслідування християн в Єрусалимі.

    Про це повідомляє Духовний Фронт України з посиланням на сайт Єрусалимської ПЦ.

    «Протягом століть це Святе Місто і Свята Земля, а також увесь регіон Близького Сходу були домом для великої цивілізації. Цей регіон де відбулась зустріч божественно і людського виткав багатоетнічну, багатокультурну та багаторелігійну гобелену народів, яка лежить в основі нашої колективної ідентичності. Ця багата спадщина, в якій євреї, християни та мусульмани виросли й жили пліч-о-пліч протягом поколінь, підривається свіжим та руйнівним радикалізмом з боку тих, хто бажає побачити цей великий гобелен розірваним на шматки», – сказав патріарх Єрусалимський.

    Патріарх Феофіл запевнив, що Єрусалимська Церква стикається з провокаціями радикальних груп, які прагнуть зробити Єрусалим і регіон виключно своїми.

    «Ми стикаємося з іншими викликами, включаючи наслідки пандемії, що триває, економічну ситуацію, обмеження, з якими стикаються християни через політичну ситуацію, і відсутність можливості для нашої молоді прагнути до кращого майбутнього», – зазначив єрарх.

    Патріарх підкреслив, що Єрусалимська Церква прагне цілісність християнського характеру Священного міста Єрусалиму і Святої Землі, і зробити все можливе, щоб християнська присутність у цьому регіоні залишалася і процвітала.

    «Глави Церков завжди були готові і залишаються готовими працювати з Європейським Союзом і вашими відповідними урядами, а також з усіма сторонами нашого суспільства в цьому регіоні, для довготривалого розв’язання проблем, з якими ми стикаємося, щоб унікальне свідчення цієї землі божественно-людської зустрічі, яка щодня дає надію незліченним мільйонам людей, могло стати прикладом підбадьорення для всіх. Ще раз дякуємо вам за візит до нас, і ми з нетерпінням чекаємо на тісну співпрацю з вами», – підсумував патріарх Феофіл.

    Раніше релігійний експерт розповів про миротворчо-окупаційну діяльність РПЦ в Єрусалимському патріархаті.

    Нагадаємо, у травні митрополит Александрійського патріархату відвідав патріарха Єрусалимського Феофіла. Також після повномасштабної війни рф Єрусалимський патріарх Феофіл закликав всіх християн приєднатися до молитви за народ України.

    Найсвіжіше

    Популярне