Четвер, 25 Квітня, 2024
Бiльше

    Єрусалимський патріарх відвідав предстоятеля Грецької Церкви, який визнав ПЦУ

    Єрусалимський патріарх Феофіл здійснив офіційний візит до архієпископа Афінського і всієї Греції Єроніма 29 листопада. Зауважимо, що Грецька Церква визнала ПЦУ ще у 2019 році, в той час, як Єрусалимський патріарх з намовляння Росії став ініціатором неканонічного Амманського зібрання, яке мало осудити дії Вселенського патріарха через надання Томосу ПЦУ.

    Як повідомляє orthodoxtimes.com патріарха Феофіла супроводжували екзарх Гробу Господнього архімандрит Рафаїл Гривас та його соратники, а також були присутні Головний секретар Священного Синоду Елладської Церкви, єпископ Ореойський Філофей, протосинкел архієпархії Варнава Феохаріс та інші.

    Під час зустрічі два предстоятелі Помісних Церков торкнулися питання пандемії та вакцинації від коронавірусу. Патріарх нагадав про складнощі, що панують в Єрусалимі, та необхідності дотримання всіх заходів захисту від поширення коронавірусу.

    Нагадаємо, 21 жовтня 2019 архиєпископ Афінський направив мирну грамоту митрополиту Київському Епіфанію, що є офіційним визнанням Православної Церкви України. Після цього у РПЦ перестали згадувати ім’я предстоятеля Елладської Церкви архієпископа Єроніма, чим розірвали євхаристійне єднання. Пізніше у РПЦ заявляли, що стурбовані «єдністю в православ’ї».

    Найсвіжіше

    Популярне