Четвер, 18 Квітня, 2024
Бiльше

    Патріарх Єрусалимський Феофіл сподівається, що цього року відбудеться повторне “Амманське зібрання”

    Російська православна церква та підконтрольні їй інформаційні ресурси з важкими спогадами підходять до річниці Амманського зібрання 2020 року, яка буде відзначена 26 лютого.

    Подробиці амманського фіаско РПЦ та роспропаганди “Духовний фронт” детально розповідав у своїх матеріалах.

    Аж раптом, Кремль видав новий указ: “нужно повторіть!”. І підготовка до повторення розпочалась.

    Православне пропагандистське видання “Русская линия” інформує, що патріарх Єрусалимський Феофіл ІІІ висловив сподівання, що друге зібрання предстоятелів помісних церков відбудеться в Єрусалимі вже цього року.

    “У річницю зібрання предстоятелів в Йорданії глава Єрусалимського патріархату закликав своїх братів молитись за Константинопольського (Вселенського – ред.) патріарха Варфоломія, який і учинив смуту в світовому православ’ї”, – йдеться у повідомленні.

    Прозвучала дана фраза так, нібито, патріарх Феофіл прямо звинуватив патріарха Вселенського у смуті та розколі церкви. Та чи дійсно це так?

    Видання наводить переклад офіційного звернення глави Єрусалимського патріархату. Опублікуємо фрагмент даного тексту:

    “Рік тому ми збиралися разом в Йорданському Хашимітському Королівстві, щоб зміцнити наші братські відносини в діалозі любові заради єдності Помісних Православних Церков.

    Два дні молитви надали нам ще більше рішучості слідувати шляхом поглиблення нашого спілкування і разом відповідати на поставлені перед усіма нами виклики. Ми отримуємо нагадування про наше спільне зобов’язання зібратися разом для молитви і братського спілкування. Молимося про те, щоб це стало можливим цього року.

    Ми також об’єднуємось у молитві за нашого брата, Його Всесвятість Патріарха Варфоломія, і наших братів православних предстоятелів, і ми з нетерпінням очікуємо можливості разом служити для укріплення єдинства нашого спілкування”.

    Як бачимо, ані слова про розкол, ані слова з натяком на звинувачення.

    Стає зрозуміло, що вся агресія, всі заяви про смуту йдуть виключно від представників російського православ’я. Тож із впевненістю можна спрогнозувати, що і цьогорічний “Амман 2.0”, якщо він все ж відбудеться, також завершиться провалом РПЦ і Кремля.

    Найсвіжіше

    Популярне