Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Єпархія УПЦ МП на Буковині назвала “антиукраїнськими елементами з Галичини” активістів організації «Тризуб» імені Степана Бандери

    Єпархія УПЦ московського патріархату на Буковині назвала “злочином” і “захопленням” виконання судових рішень, тобто повернення храму в Михальчі Чернівецької області вірянам ПЦУ, які три роки тому проголосували за перехід і мають відповідні документи на право власності.

    Щобільше так звана “Чернівецько-Буковинська єпархія УПЦ МП” назвала “бойовиками” активістів організації “Тризуб” імені Степана Бандери.

    “10 квітня село Михальча, Чернівецької області стало місцем ганебного злочину. Місцеві активісти ПЦУ замовили у Коломиї загін бойовиків для штурму православного Свято-Успенського храму УПЦ”, – повідомили на сторінці єпархії рпц в Україні.

    Що ще ганебніше, в УПЦ МП звинуватили українських патріотів в “розхитуванні миру” і назвали їх “антиукраїнськими елементами з Галичини“.

    “В котрий раз, ми є свідками того, як релігійний мир на Буковині розхитують антиукраїнські елементи з Галичини”, – йдеться в заяві єпархії.

    Таким чином рупори Московського патріархату не бажають консолідації і об’єднання українців в лоно незалежної від Москви Церкви – ПЦУ, а воюють проти тих, хто бажає об’єднання з ПЦУ і навіть із проукраїнськими активістами із організації “Тризуб” імені Степана Бандери. Що найганебніше що до брехні підключається не рядові пропагандисти із “СПЖ” чи інших помийок, а офіційні сторінки єпархії УПЦ МП в соцмережах, проте це вже нікого не здивує, адже раніше ці сторінки повідомляли, що храм в Михальчі “штурмують прихильники Путіна і ПЦУ”.

    УПЦ МП не відмовляється від лінії брехні і фейків в сторону виконавчо-судової влади в Україні і продовжує називати “захопленням” храму те, що є повернення законним власникам – громаді ПЦУ, яка три роки тому проголосувала за вихід із Московського патріархату. Що цікаво саме про “захоплення націоналістами” храму в Михальчі говорили на російських телеканалах. Тобто версія УПЦ МП і російських пропагандистів збігається.

    Зараз після “захоплення бойовиками”, храм відкритий для всіх, але до “захоплення” він був закритий керівниками УПЦ МП, а замки були замінені. (Щоб прочитати більше прогорніть фото до низу).

    Фото: ВО “Тризуб” ім. С.Бандери

    Коментар від “Тризуба” ім. Степана Бандери

    Сама організація “Тризуб” ім. Степана Бандери так прокоментувала події в Михальчі: “Понад три роки громада села Михальча на Буковині потерпала від свавілля московського патріархату. Парафіяни-українці не захотіли, аби в їхньому селі існувала церква зла і спільним волевиявленням перейшла до ПЦУ. Однак замість того, щоби відступити, московський піп змінив замки і зачинив храм – Божественна Літургія, обряди вінчання, хрещення і поховання не здійснювалися. Проте московський піп Сергій Цуркан часто водив до дзвіниці дівчат, не нехтував спиртним і дозволяв собі сквернословити до тих, хто робив зауваження. Також, за московською методичкою, піп наголошував, що України як держави не існує, як й української мови

    У неділю, 10 квітня 2022 року, у Храмі вперше за кілька років відбулася Божественна Літургія українською мовою попри погрози московського попа і його прислужників.

    “Тризуб” продовжує тримати оборону та проводити інформаційну роботу. Виборюючи зараз свою незалежність у боротьбі з московським окупантом, не маємо права давати шанс на існування його церкві зла – УПЦ МП, а точніше – РПЦвУ – російській православній церкві в Україні!!!”.

    Що відомо про події в Михальчі

    Найсвіжіше

    Популярне