Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Плач священника УПЦ МП на Буковині показали на російських телеканалах з описом: “националисти захватили храм”

    УПЦ МП навіть під час війни з росією створює ідеальну картинку для російської пропаганди. Так в Росії на “Первом канале” слово в слово повторили версію озвучену Буковинською єпархією УПЦ московського патріархату, щодо храму в селі Михальча. При чому сторона УПЦ МП на російському телеканалі подається, як постраждала від “націоналістів-бойовиків”.

    Зокрема “Первий канал” показав сюжет про “націоналістів”, які “захопили храм” в селі Михальча Чернівецької області. Саме така версія була і в верхівки “УПЦ” Московського патріархату. Вони теж заявляли, що їх окупувала ПЦУ.

    Російські пропагандисти пишуть, що “у мережі з’явилися кадри чергової виходки українських націоналістів”. “Бойовики захопили ще один православний храм – цього разу у селі Михальча”.

    Насправді в прихильників РПЦвУ в с. Михальчі немає жодних юридичних підстав на володіння церквою, та перебування на території, а всі судові справи подані ними програні, через відсутність в ЄДР юридичної особи яку вони вказують як позивача.

    Однак це не заважає їм створювати конфлікт в селі та слугувати картинкою для російських пропагандистів, щоб в москві показували фейкові репортажі, як “бойовики” захоплюють храми. Все це грає на руку московитам-окупантам, але від УПЦ московського патріархату годі й чекати на патріотичну діяльність, обєднання в незалежну церкву чи відділення від Москви. До слова на Буковині жодна церковна громада не вийшла з московського патріархату з часу повномасштабного вторгнення РФ.

    Читайте також інші матеріали про конфлікт в Михальчі: 

    Найсвіжіше

    Популярне