Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    В УПЦ МП краще будуть стояти на колінах, лиш би молитись за “гаспадіна Кіріла” і залишатись в московській церкві

    Магістр богослів’я Іван Петрущак прокоментував інцидент, що стався в селі Михальча на Буковині. Там священник УПЦ МП став на коліна і почав молитись, бо віряни ПЦУ зайшли в храм, що стояв зачинений три роки, попри виграні суди з боку парафії Української Церкви.

    “Сила зомбування в МП.. до чого всьо дійшло. Священник УПЦ МП стоїть на колінах, щоб продовжувати молитись в Московській церкві в Україні. На фото #Михальча де вірянам ПЦУ увірвався терпець і вони зайшли у Свято-Успенський храм.

    Але для УПЦ МП неможливо почергово служити чи молитись разом із ПЦУ. Вони бояться української церкви як вогню і ще більше за окупантів. Їх так навчили, їх так зазомбували.

    Про це вони прямо пишуть на своїх сторінках і навіть в єпархії таке заявляють.. Ось що пише піп МП Віктор Земляний: “ПЦУ – це окупант, це агресор…”. Чернівецько-Буковинська єпархія теж фантазує: “прихильники ПЦУ і Путіна захопили храм”…

    Тобто уявляєте який страх вони, служителі УПЦ МП, вселяють в українців в простих дідів і бабусь до своїх односільчан чи родичів із ПЦУ. Вони накручують їх на ворожнечу, і зомбують їх на те, що ПЦУ це окупанти такі, як Путін, а їх московська церква (за версією УПЦ МП) це не окупанти, хоч і далі молиться за кровавого кіріла гундяєва, як за “велікого гаспадіна нашего кіріла”.

    Для того, щоб досягти повного ефекту страшних ПЦУ в УПЦ МП на єпархіальному рівні заборонили погоджуватись на почергові служіння в храмі із священниками ПЦУ.

    Вони ладні стояти зі старенькими бабусями під храмом і робити вистави із молінням і ходінням з іконами. Потім фоткати тих бабусь і казати як страшні прихильники ПЦУ мордують цих бабусь. Керівники УПЦ МП ладні робити все на світі, лиш би не молитись з ПЦУ, лиш би не об’єднатись в одну єдину Помісну Автокефальну Православну Церкву, незалежну від окупанта, від москви. Ви уявляєте до чого дійшло?

    Вони ладні битись із поліціянтами і стояти на колінах на болоті лиш би молитись за “гаспадіна нашого Кіріла”, який благословив вбивати і катувати Українців.

    І як вишенька на торті то московські служителі із “УПЦ МП” взагалі звернулись до СБУ.

    консисторія Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ МП оповіщає та звертається до керівництва Чернівецької обласної військової адміністрації, керівництва ОТГ, Національної Поліції, СБУ, антитерористичного відділу СБУ про припинення беззаконня та силової спецоперації ПЦУ у с.Михальча“, – заявили в єпархії УПЦ МП.

    Тобто московські попи будуть звертатись в СБУ, але не можуть об’єднатись, будуть накручувати стареньких бабусь і лякати їх розколом і ПЦУ, але не об’єднатись і молитись разом. Вони ладні навіть вигадувати байки і сплітати шизофренічні заяви про “прихильників ПЦУ і Путіна які захоплюють храми“, але не об’єднуватись в незалежну від Москви церкву. То на кого вони працюють, за які ідеали стоять?

    Якщо їм так страшне об’єднання і такий дорогий русскій мір і єдність з кровавим лжепатріархом гундяєвим, що дарує ікони росгвардії і розказує про подвиги “русской армії” і про “миролюбиву расію”, то держава має заборонити цю структуру, щоб вона припинила роз’єднувати сім’ї, села, державу і не ділила на ПЦУ і УПЦ МП, не займалась зомбуванням прихожан, особливо старих бабусь і дідів”.

    Нагадаємо, сСвященник ПЦУ Віктор Мартиненко теж відреагував на ситуацію в Михальчі.  «За дітьми з Бучі, зґвалтованими з благословення твого “вєлікаго гаспадіна” не хочеш поплакати, лицеміре?», – звернувся він до священника рпц в Україні, який плакав на дорозі. Також у Московському патріархаті на Буковині заявили, що їх окуповує не росія, а Православна Церква України.

    Найсвіжіше

    Популярне