Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Вже десять: на Хмельниччині ще три громади перейшли з УПЦ МП до ПЦУ

    Все більше і більше парафій на Хмельниччині не бажають молитись за “гаспадіна нашего Кіріла”, як це роблять в УПЦ МП, який благословив російських окупантів вбивати українців. Саме тому православні парафії сіл Олексіївка, Пилява, Миколаївка (Старосинявської ОТГ) Ізяславського району Хмельницької області прийняли рішення покинути УПЦ Московського патріархату і приєднатись до Православної Церкви України.

    “Від сьогодні козацькі села Старосинявського благочинного округу: Олексіївка, Пилява, Миколаївка в Помісній Церкві – УПЦ ( ПЦУ). Вітаємо братів і сестер у Христі українців в лоні Помісної Української Православної Церкви! Сьогодні вперше в цих храмах пролунала молитва за Україну та її христолюбиве військо рідною українською мовою!”, — повідомив 22 березня у Фейсбуці священник ПЦУ Олег Макаровський.

    До того повідомлялось про сім парафій на Хмельниччині, які покинули УПЦ МП. Тепер вже 10 парафій УПЦ МП перейшло до ПЦУ з часу початку повномасштабної агресії росії.

    Нагадаємо, на Хмельниччині священники УПЦ МП звернулись до свого єпископа з проханням про автокефалію. Також на Старокостянтинівщині Хмельницької області про вихід з московського патріархату оголосив настоятель Свято-Андріївського храму міста Старокостянтинова отець Єрмоген. 

    22 березня на Хмельниччині у селі Вербородинці ще одна парафія УПЦ московського патріархату приєдналась до Православної Церкви України. Священник УПЦ МП не забажав підтримати парафіян і залишився в Московському патріархаті.

    Також за перехід до ПЦУ на Хмельниччині 15 березня з ініціативи жителів села Двірець Ізяславського округу Хмельницької області відбулись збори релігійної громади. На цих зборах було прийнято рішення про перехід релігійної громади Свято-Хресто-Воздвиженського храму УПЦ МП у Православну Церкву України. Священник УПЦ МП відмовився підтримати парафіян.

    Крім цього на Хмельниччині одразу дві парафії УПЦ МП в селах Вишневе і Брикуля покинули церкву окупанта, приєднавшись до ПЦУ. Також до ПЦУ приєднались парафії у селі Вронківці та Добрин.

    Найсвіжіше

    Популярне