Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    На Хмельниччині архімандрит УПЦ МП заявив про перехід до ПЦУ

    На тлі повномасштабної військової агресії росії проти України, священники, які належать до юрисдикції московського патріархату, заявляють про перехід до Православної Церкви України. Першим на Старокостянтинівщині (Хмельницької області) про розірвання відносин із патріархатом країни-агресорки оголосив настоятель Свято-Андріївського храму отець Гермоген, повідомляє 4 березня unas.news.

    “Відтепер під час богослужіння не буде поминатися очільник УПЦ МП Онуфрій, а поминатимемо Вселенського патріарха Константинопольського Варфоломія і очільника ПЦУ блаженнішого митрополита Епіфанія, як наших духовних керівників” – оголосив архимандрит Гермоген у коментарі для журналістів.

    За словами панотця, це рішення він не обговорював з іншими священниками Старокостянтинівської тергромади чи з Хмельницькою єпархією УПЦ МП і наразі висловлює не спільну думку, а свою особисту, сформовану на основі власних переконань. Окрім того, священник закликає усіх настоятелів московських церков ухвалити для себе таке ж рішення.

    Церква має бути зі своїми людьми, зі своїм народом. А наш народ зараз бомбить росія, – говорить він. – Ми, священники, маємо духовно охороняти свій народ, а не агресора, і говорити людям правду. А правда в тому, що путінський “захист” церкви і людей – це страшні бомбардування наших міст. Кіріл мовчить, він не засуджує вбивства мирних людей, отже, він благословляє цю війну. Тому офіційно заявляю: настоятель Свято-Андріївського храму отець Гермоген виходить з-під юрисдикції УПЦ Московського патріархату”.

    Нагадаємо, за перехід до ПЦУ на Хмельниччині 15 березня з ініціативи жителів села Двірець Ізяславського округу Хмельницької області відбулись збори релігійної громади. На цих зборах було прийнято рішення про перехід релігійної громади Свято-Хресто-Воздвиженського храму УПЦ МП у Православну Церкву України. Священник УПЦ МП відмовився підтримати парафіян.

    Найсвіжіше

    Популярне