Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    На Хмельниччині священники УПЦ МП звернулись до свого єпископа з проханням про автокефалію

    На Хмельниччині священники УПЦ МП звернулись до свого правлячого архієпископа Євсевія (Дудки), керуючого Шепетівською і Славутською єпархією з проханням про автокефалію.

    “Ми наполегливо просимо від імені віруючих та духовенства звернутися до нашого предстоятеля митрополита Онуфрія про необхідність термінового скликання Помісного Собору для отримання повної Автокефалії УПЦ”, – йдеться в проханні священників УПЦ МП, яке опублікував священник УПЦ МП Володимир Ткачук у Фейсбуці.

    “Ваше Високопреосвященство! Ми, клірики Полонського округу Шепетівської єпархії УПЦ звертаємося до Вас у час біди і скорботи. На нашу землю прийшла війна. Разом iз нею злодiï принесли смерть та нещастя нашому православному народу. Тисячі вбитих, знищені міста і православні храми не можуть залишити байдужими нікого. Люди перебувають у розпачі та з острахом чекають кожного нового дня. У наших храмах звершується молитва за мир i єдність України та її захисників. Разом з обуренням агресією Росії та беззаконням окупантів, людей починає хвилювати і церковне питання… Декларується тільки молитовний зв’язок (УПЦ МП з РПЦ, – ред.). Але сьогодні, навiть такий зв’язок для нас є неможливий”, – йдеться на листі.

    “Патріарх Кіріл став на бік наших ворогів, фактично благословивши війну і наше знищення. Ми з вдячністю згадуємо звернення Блаженнішого Митрополита Онуфрія у перший день вiйни, з осудженням нападу та закликами припинити беззаконня. Патріарх вчинив протилежне. Наша совість не дозволяє мати бодай будь-якi зв’язки з ним. Замовчування цього є співучастям у смертях наших людей”, – зазначили священники УПЦ МП.

    Нагадаємо, Хустська єпархія УПЦ МП не підтримує своїх священників і вірян, які хочуть автокефалії і розриву з Кірілом. Також в УПЦ МП сумують через затримання СБУ проросійського пропагандиста Яна Таксюра.

    Найсвіжіше

    Популярне