П’ятниця, 19 Квітня, 2024
Бiльше

    До ПЦУ на Хмельниччині приєдналась ще одна парафія УПЦ МП

    На Хмельниччині у селі Вербородинці ще одна парафія УПЦ московського патріархату приєдналась до Православної Церкви України, яку очолює митрополит Епіфаній. Священник УПЦ МП не забажав підтримати парафіян і залишився в Московському патріархаті.

    Про це повідомляє священник ПЦУ Степан Капустинський 22 березня.

    “Слава Ісусу Христу! Слава Україні! На сьогоднішній день в Старокостянтинівській ОТГ єдина громада села Вербородинці офіційно перейшла до Православної Церкви України. Настоятель храму не забажав підтримати громаду. Нехай Господь береже їх за мудрість і рішучість”, – написав священник ПЦУ.

    Очільниця Вербородинського старостату Галина Борук підтвердила вибір громади, передає unas.news. “Коли до нас приїхав священник, люди сказали йому, що хочуть перейти до української церкви, молитися за українських воїнів, за нашу державу. Він погодився молитися, а щодо переходу, сказав, що у нього немає книг. Потім почав до когось телефонувати. Люди вийшли з церкви, зупинилися всі біля блок-поста, де вже були чоловіки з нашої тероборони. Священник наговорив недоброго на Епіфанія, сказав нам, що не буде нікуди переходити і просто поїхав. Після цього ми звернулися до отця Степана зі Свято-Троїцького храму. Я написала йому офіційну заяву про доєднання нашого храму до Православної Церкви України і він уже двічі приїздив до нас правити службу. Поки офіційно переоформитися ми не можемо, бо не працюють відповідні служби у зв’язку з війною”.  

    “Громада храму Покрови Святої Богородиці села Вербородинці вирішила ввійти і ввійшла до складу Хмельницької Єпархії Православної церкви України. Хай нас всіх благословить Бог. Слава Богу. А ми будемо молитися за наших захисників, за наш Український народ”, – написала на своїй сторінці в соцмережі мешканка села Вербородинці Ніна Соломахіна.

    Нагадаємо, раніше на Старокостянтинівщині про вихід з московського патріархату оголосив настоятель Свято-Андріївського храму міста Старокостянтинова отець Єрмоген. Також за перехід до ПЦУ на Хмельниччині 15 березня з ініціативи жителів села Двірець Ізяславського округу Хмельницької області відбулись збори релігійної громади. На цих зборах було прийнято рішення про перехід релігійної громади Свято-Хресто-Воздвиженського храму УПЦ МП у Православну Церкву України. Священник УПЦ МП відмовився підтримати парафіян.

    Крім цього на Хмельниччині одразу дві парафії УПЦ МП в селах Вишневе і Брикуля покинули церкву окупанта, приєднавшись до ПЦУ.

    Звернення парафії УПЦ МП до єпископа ПЦУ
    Парафіяльний храм

    Найсвіжіше

    Популярне