Середа, 24 Квітня, 2024
Бiльше

    У РПЦ вистачає нахабності говорити про «гоніння на християн в Африці»

    Попри розкол і підкупи духовенства в Африці, які чинить РПЦ, митрополит Відділу зовнішньо церковних зв’язків Московського патріархату Іларіон (Алфєєв) заявив, що Африка на сьогодні стала одним з центрів гонінь на християн.

    «Руська Православна Церква розглядає протидію переслідуванням на релігійному ґрунті як одне зі своїх основних завдань на міжнародній арені і протягом багатьох років надає підтримку гнаним християнам у різних регіонах світу, в тому числі в Африці», – констатував голова ВЗЦЗ 4 лютого.

    Представник РПЦ нагадав про дані правозахисної організації Open Doors, але ніяк не оцінив наслідки розкольницької діяльності РПЦ на Африканському континенті.

    Алфєєв нещодавно був нагороджений президентом РФ орденом. Митрополит Іларіон (Алфєєв) неодноразово заявляв про «гоніння» РПЦ в Україні і лобіював її інтереси.

    Раніше ми пояснювали, навіщо у РПЦ занепокоїлись «небезпекою для християн» в Єрусалимі. Також релігійний експерт Олександр Єфременко розповідав про миротворчо-окупаційну діяльність РПЦ в Єрусалимському патріархаті.

    Нагадаємо, 2 січня 2022 року глава ВЗЦЗ МП Іларіон (Алфеєєв) анонсував вторгнення РПЦ у Вселенський патріархат. Зокрема, він заявив, що РПЦ не може відмовити в духовному окормленні православним вірянам Туреччини.

    Пізніше митрополит РПЦ Іларіон повторював темник «іх там нєт». Попри розірвання в односторонньому порядку євхаристійного єднання із усіма, хто визнав Православну церкву України, попри підкупи рублями єрархів Кіпрської Церкви і Александрійського Патріархату (що було підтверджено на Синоді Александрійської Церкви), Алфєєв заявив, що хаос у світовому православ’ї створено через дії Вселенського Патріархату, а не Російської Церкви.

    Найсвіжіше

    Популярне