Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Філарету нейметься: просить скандальний адмінсуд Києва відновити “УПЦ КП”

    Почесний патріарх Філарет (Денисенко) подав позов до скандальновідомого Окружного адміністративного суду міста Києва.

    Позивач просить суд зобов’язати Державну службу з етнополітики та свободи совісті здійснити реєстрацію постанови “Помісного Собору Української Православної Церкви Київського Патріархату”, повідомляє пресслужба суду.

    На думку позивача, ця постанова скасовує припинення релігійного об’єднання “УПЦ КП” та релігійного центру релігійної організації “Київська Патріархія Української Православної церкви Київського Патріархату”.

    Окрім цього, у позовних вимогах зазначено – визнати протиправною бездіяльність відповідача – Державної служби з етнополітики та свободи совісті щодо реєстрацій у держреєстрі відповідної постанови.

    Наразі ОАСК вирішує питання щодо відкриття провадження за даним адміністративним позовом.

    11 лютого 2021 року ОАСК ухвалив повернути проспекту Бандери в Києві його попередню назву – Московський проспект. За кілька місяців Шостий апеляційний адміністративний суд визнав законним перейменування проспекту Степана Бандери.

    Також ОАСК зобов’язав переглянути підручники з історії за позовом проросійського політика і фігуранта “Миротворця” Портнова. Апеляційний суд скасував це рішення.

    У травні цього року Шостий апеляційний адміністративний суд задовольнив апеляцію Кабінету Міністрів та скасував рішення ОАСК, яким визнавалася протиправною постанова уряду «Питання Українського правопису».

    Крім того, коли суддя ОАСК Павло Вовк заблокував закон про перейменування РПЦвУ, він їздив за благословенням до очільника РПЦвУ Онуфрія. Також благословення від служителя РПЦвУ отримала суддя Анна Кузьменко. Священник РПЦвУ, який окроплював кабінет цієї судді ОАСК, у 2019 році їздив до Москви. Окрім цього 4 вересня 2019 року Окружний адміністративний суд Києва призупиняв ліквідацію «УПЦ КП», розпочату за підписом почесного патріарха Філарета на Об’єднавчому соборі, задовольнивши заяву адвокатів «Київського патріархату».  Проте вже 11 листопада 2019 року, було призначено апеляційний розгляд у цій справі на якому було скасоване вищезгадане рішення ОАСК.

    Також апеляційна інстанція скасувала рішення ОАСК, яким символіка дивізії «Галичина» визнавалася нацистською.

    Після цього, у квітні, президент України Володимир Зеленський ініціював розпуск ОАСК.

    Найсвіжіше

    Популярне