П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    Апеляційний адмінсуд відмовив Портнову в перегляді підручників з історії

    Апеляційний адміністративний суд відмовив проросійському політику Андрію Портнову у перегляді шкільних підручників з історії.

    Про це йдеться в рішенні суду, яке поширив народний депутат Володимир В’ятрович.

    “Головний підсумок рішення: підстав для перегляду підручників нема. Рішення окружного адмінсуду Києва скасоване. У більшості вимог Портнову відмовлено”, – написав В’ятрович.

    За його словами, єдина вимога, яку задовольнив апеляційний суд – Міністерство освіти й науки має розглянути звернення Портнова відповідно до закону і надати відповідь.

    Раніше у Міністерстві освіти й науки повідомили, що вивчають рішення Окружного адміністративного суду Києва (ОАСК), яким відомство зобов’язали переглянути підручники з історії для 5–11 класів на підставі скарги проросійського політика Андрія Портнова, який був заступником голови адміністрації за президентства Віктора Януковича.

    Портнов мав претензії до розділів підручників з історії, в яких йдеться про Революцію Гідності та визначень, вжитих у них. Він наполягає на необхідності переглянути шкільні підручники з історії, що, на його думку, героїзують активістів Майдану.

    Найсвіжіше

    Популярне