Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    Суд відновив ліквідацію УПЦ КП: Прихильники Філарета увірвалися до приміщення суду

    Нагадаємо, 4 вересня Окружний адміністративний суд Києва призупинив ліквідацію УПЦ КП, задовольнивши заяву адвокатів церкви. Тоді суд заборонив голові ліквідаційної комісії митрополиту Черкаському Іоанну (Православна церква України) здійснювати будь-які дії з майном Київської патріархії УПЦ КП, а також будь-які дії з ліквідації Релігійної організації Київська патріархія УПЦ КП.

    На понеділок, 11 листопада, було призначено апеляційний розгляд у цій справі. На ньому було ухвалене рішення скасувати рішення ОАСК, яким ліквідаційній комісії було заборонено вчиняти будь-які реєстраційні дії, в тому числі розпоряджатися майном церкви.

    Суд оголошував рішення під гучні крики прихильників колишнього предстоятеля Київського патріархату Філарета (Денисенка). Які потім увірвалися в будівлю Шостого апеляційного адміністративного суду в Києві, де проходило засідання.

    Як повідомляє LB.ua, з криками “Ми вимагаємо правосуддя” вони розбили скло вхідних дверей, намагаючись потрапити на засідання, де розглядаються питання, пов’язані з ліквідацією церкви. Учасники судового засідання забарикадувалися зсередини стільцями.

    Через деякий час ситуацію вдалося взяти під контроль. За словами прихожан, був затриманий один з священиків ліквідованої УПЦ КП. Прес-служба поліції Києва повідомила, що до управління поліції забрали п’ятьох активних учасників бійки в Шостому апеляційному адмінсуді.

    Після цього судді скасували друге схоже рішення ОАСК, що забороняло будь-які реєстраційні дії стосовно УПЦ КП.

    Найсвіжіше

    Популярне