Субота, 20 Квітня, 2024
Бiльше

    Від коронавірусу за 22 дні померло 11 кліриків РПЦ

    У Московському патріархаті повідомили про померлих від ускладнень, спричинених коронавірусною інфекцією кліриків. За 22 дні, у період із 17 листопада по 9 грудня, померло 11 кліриків РПЦ. З них дев’ять священників, один монах і один єродиякон.

    Про це свідчать офіційні дані із єпархіальних сайтів РПЦ.

    • 17 листопада від ускладнень, спричинених коронавірусною інфекцією, на 49-му році життя помер клірик Волгодонської єпархії РПЦ єромонах Герман (Ганзюк), настоятель храму пророка Іллі хутора Кузнєцовка Ростовської області.
    • 23 листопада від ускладнень, спричинених коронавірусною інфекцією, на 43-му році життя помер клірик Брянської єпархії РПЦ єрей Вячеслав Каплін, настоятель храму в ім’я святих мучениць Віри, Надії, Любові та матері їхньої Софії селища Синєзерки.
    • 23 листопада на 75-му році життя, від ускладнень, спричинених коронавірусною інфекцією, помер клірик Сарапульської єпархії РПЦ Владімір Харін, настоятель храму Успіння Божої Матері с. Яромаська Сарапульського району.
    • 23 листопада, від ускладнень, спричинених коронавірусною інфекцією, на 35-му році життя помер клірик Коломенської єпархії єрей Кіріл Попельський, настоятель храму преподобного Сергія Радонезького у селищі Кратово Раменського району Московської області.
    • 30 листопада, від ускладнень, спричинених коронавірусною інфекцією, на 52-му році життя помер насельник Тихвінського Богородичного Успенського чоловічого монастиря Тихвінської єпархії єродиякон Сава (Мітюхін).
    • 1 грудня, від ускладнень, викликаних коронавірусною інфекцією, на 72-му році життя помер клірик Орловської єпархії протоєрей Дмітрій Захаров, штатний священнослужитель Охтирського кафедрального собору м. Орла.
    • 3 грудня, від ускладнень, викликаних коронавірусною інфекцією, на 59-му році життя помер клірик Московської міської єпархії протоєрей Владімір Ковтуненко, настоятель храму святителя Стефана Пермського у Південному Бутові м. Москви.
    • 4 грудня, від ускладнень, спричинених коронавірусною інфекцією, на 50-му році життя помер клірик Калузької єпархії протоєрей Євген Копилов, настоятель храму на честь святого мученика Іоанна Воїна м. Калуги.
    • 4 грудня від ускладнень, викликаних коронавірусною інфекцією, на 65-му році життя помер монах Силуан (Крючков), колишній насельник Свято-Успенського Псково-Печерського монастиря, який останнім часом за станом здоров’я проживав у Підмосков’ї.
    • 7 грудня, від ускладнень, спричинених коронавірусною інфекцією, на 85-му році життя помер клірик Рязанської єпархії протоєрей Алєксандр Куропаткін, почесний настоятель Казанського храму села Костянтинове.
    • 9 грудня, від ускладнень, спричинених коронавірусною інфекцією, на 60-му році життя помер клірик Тамбовської єпархії єрей Сергій Решетов, штатний священнослужитель Покровського собору м. Тамбова.

    Нагадаємо, раніше Духовний Фронт України повідомляв, що у Московському патріархаті менше ніж за тиждень у період з 29 жовтня по 16 листопада померло 16 священнослужителів. Всі вони також заразились коронавірусом і померли через ускладнення. Крім цього у період з 20 по 27 жовтня від коронавірусу померло 11 священників РПЦ і одна ігуменя і одна монахиня.

    Варто зазначити, що у Росії служителі РПЦ закликають вакцинуватись і розповідають про смертність від Covid-19, а в Україні та ж РПЦ протестує проти вакцинації. Зокрема РПЦ в Україні підтримала мітинг антивакцинаторів в день, коли в Україні від COVID-19 померло 720 інфікованих. Колишній топчиновник також звинуватив РПЦвУ у зриві вакцинації. Також заступник голови Комітету з нацбезпеки Маряна Безгула звинуватила мирян РПЦвУ в організації акції проти вакцинації у Києві.

    Центр протидії дезінформації РНБО за результатами аналізу інформаційного поля Telegram-каналів України підтвердив інформаційну операцію РФ, спрямовану на зменшення рівня вакцинації та зростання кількості смертей в Україні. За даними звіту РНБО, суттєву роль у поширенні ідей антивакцинаторства відіграє “одна із церков” – йдеться про РПЦ та РПЦвУ.

    У Раді нацбезпеки підкреслили, що РПЦ в Україні виступає проти вакцин, організувала мітинг під будівлею Верховної Ради 19 жовтня, куди учасники принесли плакати з гаслами: “Вакцинація вбиває”, “Ні медичним експериментам. Захистимо наших дітей”. Також, як вважають організатори та учасники, вакцинація – гріх.

    Також в РНБО звернули увагу на те що РПЦ в Росії навпаки, закликає вакцинуватися, поширює інформацію про види вакцин, розвінчує міфи, пов’язані з ними, та зазначає, що щеплення не є гріхом.

    Найсвіжіше

    Популярне