П’ятниця, 26 Квітня, 2024
Бiльше

    За 12 днів від COVID-19 померло 12 священнослужителів Московського патріархату, – РПЦ

    У Московському патріархаті продовжують звітувати про померлих від коронавірусу священнослужителів РПЦ. За 12 днів у період із 4 листопада по 16 листопада померло 11 священників (в тому числі 2 архімандрити), один диякон Московського патріархату й одна ігуменя. Про це свідчать офіційні дані із єпархіальних сайтів РПЦ.

    • 4 листопада від ускладнень, спричинених коронавірусною інфекцією, на 88-му році життя помер схиархімандрит Власій (Перегонцев), духовник Пафнутієво-Боровського монастиря Калузької єпархії РПЦ.
    • 4 листопада від ускладнень, спричинених коронавірусною інфекцією, на 71-му році життя помер клірик Катеринодарської єпархії РПЦ протоєрей Алєксандр Степанченко, настоятель храму Архангела Гавриїла станиці Новомишастівської.
    • 4 листопада від ускладнень, викликаних коронавірусною інфекцією, на 74-му році життя померла настоятелька Ачаірського жіночого монастиря Чесного Хреста Господнього Омської єпархії РПЦ ігуменя Вероніка (Молочкова).
    • 5 листопада від ускладнень, викликаних коронавірусною інфекцією, на 92-му році життя помер клірик Московської єпархії РПЦ протоєрей Кіріл Чернетський, почесний настоятель храму преподобного Димитрія Прилуцького на Дівочому полі м. Москви.
    • 6 листопада від ускладнень, спричинених коронавірусною інфекцією, на 65-му році життя помер клірик Ахтубінської єпархії РПЦ єрей Владімір Бредіхін, штатний священнослужитель храму Донської ікони Божої Матері села Грачі.
    • 8 листопада від ускладнень, спричинених коронавірусною інфекцією, на 61-му році життя помер клірик Нижньогородської єпархії РПЦ протоєрей Сергей Жабура. Він був старшим священником Покровського монастиря села Лукине Богородського району.
    • 9 листопада від ускладнень, спричинених коронавірусною інфекцією, на 37-му році життя помер клірик Казанської єпархії РПЦ єрей Валерий Карпух храму святителя Миколи Чудотворця селища Червона Гірка м. Казані.
    • 9 листопада від ускладнень, спричинених коронавірусною інфекцією, на 79-му році життя помер клірик Катеринодарської єпархії РПЦ протоєрей Николай Щербаков, настоятель храму святого Архістратига Михайла м. Краснодара.
    • 10 листопада від ускладнень, спричинених коронавірусною інфекцією, на 66-му році життя помер клірик Чебоксарської єпархії єрей Николай Васильєв, настоятель храму Покрови Пресвятої Богородиці с. Покровське.
    • 11 листопада від ускладнень, викликаних коронавірусною інфекцією, на 44-му році життя помер клірик Нижегородської єпархії РПЦ диякон Максим Макарцев, штатний священнослужитель храму на честь Усіх Святих міста Сарова.
    • 13 листопада від ускладнень, викликаних коронавірусною інфекцією, на 73-му році життя помер клірик Воронезької єпархії РПЦ протоєрей Николай Пашкевич, штатний священнослужитель храму в ім’я блаженної Ксенії Петербурзької м. Воронежа.
    • 14 листопада від ускладнень, викликаних коронавірусною інфекцією, на 76-му році життя помер духівник Петрозаводської єпархії РПЦ, настоятель Важеозерського Спасо-Преображенського чоловічого монастиря РПЦ архімандрит Іларіон (Кільганов).
    • 15 листопада від ускладнень, викликаних коронавірусною інфекцією, на 42-му році життя помер клірик Калачовської єпархії РПЦ єрей Ігорь Секрета, настоятель храму Святої рівноапостольної княгині Ольги та настоятель плавучого храму «Святитель Інокентій» в поселенні П’ятиморськ Волгоградської області, Росія.

    Нагадаємо, раніше Духовний Фронт України повідомляв, що у Московському патріархаті менше ніж за тиждень у період з 29 жовтня по 3 листопада померло п’ять священнослужителів. Всі вони також заразились коронавірусом і померли через ускладнення. Крім цього у період з 20 по 27 жовтня від коронавірусу померло 11 священників РПЦ і одна ігуменя і одна монахиня.

    Варто зазначити, що у Росії служителі РПЦ закликають вакцинуватись і розповідають про смертність від Covid-19, а в Україні та ж РПЦ протестує проти вакцинації. Зокрема РПЦ в Україні підтримала мітинг антивакцинаторів в день, коли в Україні від COVID-19 померло 720 інфікованих. Колишній топ-чиновник також звинуватив РПЦвУ у зриві вакцинації. Також заступник голови Комітету з нацбезпеки Маряна Безгула звинуватила мирян РПЦвУ в організації акції проти вакцинації у Києві.

    Днями, Центр протидії дезінформації РНБО за результатами аналізу інформаційного поля Telegram-каналів України підтвердив інформаційну операцію РФ, спрямовану на зменшення рівня вакцинації та зростання кількості смертей в Україні. За даними звіту РНБО, суттєву роль у поширенні ідей антивакцинаторства відіграє “одна із церков” – йдеться про РПЦ та РПЦвУ.

    У Раді нацбезпеки підкреслили, що РПЦ в Україні виступає проти вакцин, організувала мітинг під будівлею Верховної Ради 19 жовтня, куди учасники принесли плакати з гаслами: “Вакцинація вбиває”, “Ні медичним експериментам. Захистимо наших дітей”. Також, як вважають організатори та учасники, вакцинація – гріх.

    Також в РНБО звернули увагу на те що РПЦ в Росії навпаки, закликає вакцинуватися, поширює інформацію про види вакцин, розвінчує міфи, пов’язані з ними, та зазначає, що щеплення не є гріхом.

    Найсвіжіше

    Популярне