Четвер, 28 Березня, 2024
Бiльше

    “Найбільшої шкоди як антивакцинатор завдає РПЦвУ”, – колишній топ-чиновник звинуватив Моспатріархат у зриві вакцинації

    В адресу Російської православної церкви в Україні (так званої УПЦ МП) пролунало чергове обвинувачення у зриві державної програми вакцинації проти коронавірусу. Цього разу з такою заявою виступив екс-заступник міністра охорони здоров’я України (2006-2008), народний депутат першого скликання, екс-радник президента України Валерій Івасюк в етері програми “Дійові особи” 26 жовтня 2021 року.

    Про це повідомляє “5 канал”.

    “Навіть Данілов заявив у п’ятницю, правда, він не назвав ту конфесію, він натякнув, що найбільшої шкоди в Україні як антивакцинатор завдає Російська православна церква (Московського патріархату)”, – сказав Івасюк додавши, що представники духовенства вказаної релігійної організації ще на початку епідемії говорили, що “вакцинація це є щось штучне, це якесь кодування, якісь чіпи”, і закликали якнайчастіше ходити до храмів, без остраху прикладатись до святинь і причащатись.

    Нагадаємо, 19 жовтня 2021 року керівник експертної групи з питань надання екстреної медичної допомоги директорату медичних послуг Міністерства охорони здоров’я України Олександр Данилюк в інтерв’ю експертці ЮНІСЕФ Катерині Булавіновій розповів, що найнижчі показники вакцинації спостерігаються в тих регіонах України, де РПЦвУ (УПЦ МП) має найбільший вплив на українців.

    На підтвердження такої думки свідчить проведений 19 жовтня 2021 року в центрі Києва під будівлею Верховної Ради України церковний мітинг вірян і священників РПЦвУ проти вакцинації від коронавірусу. Мітингувальники вважали, що вірусів не існує, а вакцинація – це геноцид.

    Вказаний мітинг, як про це писав “Духовний фронт”, мав окремі ознаки диверсійної діяльності з метою ослаблення української держави, а саме, сприяння зростанню захворюваності серед населення та створення надмірного навантаження на систему охорони здоров’я.

    Найсвіжіше

    Популярне