Вівторок, 19 Березня, 2024
Бiльше

    Експерт МОЗ пов’язав низький рівень вакцинації від COVID-19 з високою активністю РПЦвУ

    Керівник експертної групи з питань надання екстреної медичної допомоги директорату медичних послуг Міністерства охорони здоров’я України Олександр Данилюк в інтерв’ю експертці ЮНІСЕФ Катерині Булавіновій розповів, що, на його думку, впливає на низький рівень вакцинації від коронавірусу серед українців.

    Повний запис інтерв’ю доступний на youtube-каналі Булавінової.

    На запитання “що, на думку експерта, впливає на рішення українців, які, попри зростання кількості хворих на COVID-19 у країні, не хочуть вакцинуватися від ковіду?”, Данилюк зазначив: “Рівень освіченості… Ідучи на ефір [бачив, як] прямо біля Верховної Ради релігійна організація країни-агресора (Російська православна церква в Україні, – ред.) вивела людей [із закликами] про те, що не можна вакцинуватися. Така мережа її псевдорелігійної майже структури є по всій країні, але там, де найменша кількість вакцинації, – вони там найбільш ефективні. Звідти їхні лідери”, – цитує “Гордон” слова представника МОЗ України.

    Експерт підкреслив, що в сільській місцевості ситуація з вакцинацією найгірша. Там, за його спостереженнями, вплив священників РПЦвУ (так званої УПЦ МП), на свідомість людей найбільша.

    “У містах із вакцинацією краще, але там уже впливає фейкова інформація у ЗМІ, які, знову-таки, у більшості випадків є російськомовними ресурсами. Це теж іде зі сходу, набагато більше. І це також має вплив”, – розповів Данилюк.

    Нагадаємо, 19 жовтня 2021 року в центрі Києва під будівлею Верховної Ради України відбувся церковний мітинг вірян і священників РПЦвУ проти вакцинації від коронавірусу. Мітингувальники вважали, що вірусів не існує, а вакцинація – це геноцид. Вказаний мітинг, як про це писав “Духовний фронт”, має окремі ознаки диверсійної діяльності з метою ослаблення української держави, а саме, сприяння зростанню захворюваності серед населення та створення надмірного навантаження на систему охорони здоров’я.

    Найсвіжіше

    Популярне